Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeanette grijpt naast winst in Heel Holland Bakt

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 21:31

Jeanette Hendrikx uit Lomm heeft de finale van Heel Holland Bakt niet gewonnen. Ze moest haar meerdere erkennen in Anouk, die alle drie de opdrachten goed uitvoerde.

"Ik kijk terug op een geweldig avontuur. Ik had het niet willen missen", zei de Limburgse na afloop.

Schapen
Familie, vrienden en oud-bakkers waren aanwezig om de drie finalisten te steunen op het moment dat de jury de winnaar bekend ging maken. Zelfs vier schapen van Jeanette waren aanwezig. "Schapen zijn, naast het bakken, toch haar grote passie", verklaarde haar partner.

Rubiks-kubus
In de eerste finale-opdracht ging het in de afwerking net mis voor de voormalig schapenhoedster. Haar chocolademousse was net te zacht, waardoor de kleine vierkantje taartjes er niet helemaal strak uitzagen. Toch roemde jurylid Robèrt van Beckhoven de gebruikte techniek.

Verrassing
De technische opdracht voerde Jeanette net iets minder goed uit dan de andere drie. Ze rolde de chocoladeblaadjes verkeerd op waardoor de verrassing verloren ging. Anouk voerde deze opdracht wel perfect uit en pakte daarmee een belangrijke voorsprong.

Anderhalve meter
Als klap op de vuurpijl moesten de drie finalisten een spektakelstuk van anderhalve meter maken. De taart van de vrolijke Jeanette zag er lekker uit en smaakte volgens Robèrt en Jannie ook heerlijk. "Ik ben trots op mijn anderhalve meter taart, maar ik denk niet dat ik win", zei de Limburgse al voordat de uitslag bekend werd gemaakt.

Stille kracht
"Jeanette is de stille kracht in de tent", keek jurylid Janny van der Heijden terug op de prestaties van de Limburgse. "Ze werd steeds nét geen meesterbakker. Soms presteerde ze minder, maar dan overrompelde ze ons weer met haar fantastische creaties."

Drie dames
Dit seizoen deden er drie Limburgse dames mee aan Heel Holland Bakt. De Limbrichtse Pauline Leenders viel net voor de finale af. "Het is lastig om weer terug te schakelen naar het gewone leven. De enige manier om daarmee om te gaan, was het bakken van een taart", zei de goedlachse Pauline na haar uitschakeling.

De Roermondse studente Aline moest een ronde daarvoor uit het programma vertrekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen