Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeanette grijpt naast winst in Heel Holland Bakt

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 21:31

Jeanette Hendrikx uit Lomm heeft de finale van Heel Holland Bakt niet gewonnen. Ze moest haar meerdere erkennen in Anouk, die alle drie de opdrachten goed uitvoerde.

"Ik kijk terug op een geweldig avontuur. Ik had het niet willen missen", zei de Limburgse na afloop.

Schapen
Familie, vrienden en oud-bakkers waren aanwezig om de drie finalisten te steunen op het moment dat de jury de winnaar bekend ging maken. Zelfs vier schapen van Jeanette waren aanwezig. "Schapen zijn, naast het bakken, toch haar grote passie", verklaarde haar partner.

Rubiks-kubus
In de eerste finale-opdracht ging het in de afwerking net mis voor de voormalig schapenhoedster. Haar chocolademousse was net te zacht, waardoor de kleine vierkantje taartjes er niet helemaal strak uitzagen. Toch roemde jurylid Robèrt van Beckhoven de gebruikte techniek.

Verrassing
De technische opdracht voerde Jeanette net iets minder goed uit dan de andere drie. Ze rolde de chocoladeblaadjes verkeerd op waardoor de verrassing verloren ging. Anouk voerde deze opdracht wel perfect uit en pakte daarmee een belangrijke voorsprong.

Anderhalve meter
Als klap op de vuurpijl moesten de drie finalisten een spektakelstuk van anderhalve meter maken. De taart van de vrolijke Jeanette zag er lekker uit en smaakte volgens Robèrt en Jannie ook heerlijk. "Ik ben trots op mijn anderhalve meter taart, maar ik denk niet dat ik win", zei de Limburgse al voordat de uitslag bekend werd gemaakt.

Stille kracht
"Jeanette is de stille kracht in de tent", keek jurylid Janny van der Heijden terug op de prestaties van de Limburgse. "Ze werd steeds nét geen meesterbakker. Soms presteerde ze minder, maar dan overrompelde ze ons weer met haar fantastische creaties."

Drie dames
Dit seizoen deden er drie Limburgse dames mee aan Heel Holland Bakt. De Limbrichtse Pauline Leenders viel net voor de finale af. "Het is lastig om weer terug te schakelen naar het gewone leven. De enige manier om daarmee om te gaan, was het bakken van een taart", zei de goedlachse Pauline na haar uitschakeling.

De Roermondse studente Aline moest een ronde daarvoor uit het programma vertrekken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen