Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeanette grijpt naast winst in Heel Holland Bakt

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 21:31

Jeanette Hendrikx uit Lomm heeft de finale van Heel Holland Bakt niet gewonnen. Ze moest haar meerdere erkennen in Anouk, die alle drie de opdrachten goed uitvoerde.

"Ik kijk terug op een geweldig avontuur. Ik had het niet willen missen", zei de Limburgse na afloop.

Schapen
Familie, vrienden en oud-bakkers waren aanwezig om de drie finalisten te steunen op het moment dat de jury de winnaar bekend ging maken. Zelfs vier schapen van Jeanette waren aanwezig. "Schapen zijn, naast het bakken, toch haar grote passie", verklaarde haar partner.

Rubiks-kubus
In de eerste finale-opdracht ging het in de afwerking net mis voor de voormalig schapenhoedster. Haar chocolademousse was net te zacht, waardoor de kleine vierkantje taartjes er niet helemaal strak uitzagen. Toch roemde jurylid Robèrt van Beckhoven de gebruikte techniek.

Verrassing
De technische opdracht voerde Jeanette net iets minder goed uit dan de andere drie. Ze rolde de chocoladeblaadjes verkeerd op waardoor de verrassing verloren ging. Anouk voerde deze opdracht wel perfect uit en pakte daarmee een belangrijke voorsprong.

Anderhalve meter
Als klap op de vuurpijl moesten de drie finalisten een spektakelstuk van anderhalve meter maken. De taart van de vrolijke Jeanette zag er lekker uit en smaakte volgens Robèrt en Jannie ook heerlijk. "Ik ben trots op mijn anderhalve meter taart, maar ik denk niet dat ik win", zei de Limburgse al voordat de uitslag bekend werd gemaakt.

Stille kracht
"Jeanette is de stille kracht in de tent", keek jurylid Janny van der Heijden terug op de prestaties van de Limburgse. "Ze werd steeds nét geen meesterbakker. Soms presteerde ze minder, maar dan overrompelde ze ons weer met haar fantastische creaties."

Drie dames
Dit seizoen deden er drie Limburgse dames mee aan Heel Holland Bakt. De Limbrichtse Pauline Leenders viel net voor de finale af. "Het is lastig om weer terug te schakelen naar het gewone leven. De enige manier om daarmee om te gaan, was het bakken van een taart", zei de goedlachse Pauline na haar uitschakeling.

De Roermondse studente Aline moest een ronde daarvoor uit het programma vertrekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen