Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeanette in finale Heel Holland Bakt: Pauline naar huis

Geplaatst opzondag 2 februari 2020 - 21:40

Jeanette Hendrikx uit Lomm staat in de finale van Heel Holland Bakt. Kijkers zagen zondag wel dat de Limbrichtse Pauline Leenders de tent moest verlaten.

Kans op de titel meesterbakker van Nederland maken naast Jeannette ook nog de 43-jarige Anouk en de even oude Esther.

Zeker jammer
Voor Pauline zit het bakavontuur in het razend populaire tv-programma er na weken op. "Het is een hartstikke leuke tijd geweest. Het is zeker jammer", zegt ze geëmotioneerd. "Ik ben trots dat ik het zo ver heb geschopt. Ben ik ook eindelijk ergens goed in", zegt ze gekscherend. Op social media kwam haar vertrek niet geheel als een verrassing, maar vinden ze het wel jammer dat ze niet in de finale staat. "Ik mis Paulien haar lach nu al", schrijft een kijker.

Aangespoord
De aardrijkskundedocente zag haar vertrek zelf ook een beetje aankomen, vertelt ze tegen jurylid Jannie van der Heijden. Ze werd overigens door haar leerlingen aangespoord om zich op te geven voor Heel Holland Bakt. "Ze weten dat ik veel bak en ontzettend van zoetigheid houd." Nu ze haar bakkunsten niet meer voor juryleden Robèrt van Beckhoven en Jannie van der Heijden hoeft te laten zien, is het even wennen om alleen weer in haar eigen keuken te bakken. "Het was lastig om weer terug te schakelen naar het gewone leven. De enige manier om daarmee om te gaan, was het bakken van een taart."

Lees ook: Geen kers op de taart voor Aline in Heel Holland Bakt

Paplepel
De 38-jarige Jeanette mag volgende week zondag laten zien dat zij dit seizoen het beste bakt van Nederland. Het bakken kreeg ze met de paplepel ingegoten. Met haar moeder bakte ze vroeger als kind al familierecepten van haar oma en tantes. Nu schrijft ze zelf familierecepten die ze dan meteen kan uitproberen.

Vorige week werd Aline uit Roermond al naar huis gestuurd. Dit seizoen kende dus in totaal drie Limburgse deelnemers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen