Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jean Nelissen Award voor sportcommentator Evert ten Napel

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:15

Sportjournalist en commentator Evert ten Napel heeft de derde Jean Nelissen Award gewonnen.

In een speciale uitzending van het L1-programma AvondGasten kreeg Ten Napel de prijs uitgereikt door oud-premier Dries van Agt.

Wapenfeiten
Ten Napels carrière begon al in 1970. In 1978 werd hij bekend met zijn radioverslag van de WK-finale tussen Nederland en Argentinië.

Een van zijn grote wapenfeiten is de verslaglegging voor televisie van de halve finale van het EK in 1988 tussen Nederland en Duitsland. Ten Napel versloeg voor Studio Sport vele wedstrijden van Oranje en de internationale en nationale voetbalcompetitie.

Wielrennen
Ten Napel deed ook verslag van wielerwedstrijden. Zo versloeg hij op de motor de Tour de France en deed hij in 1994 samen met Jean Nelissen commentaar bij het WK Wielrennen.

De Jean Nelissen Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een sportjournalist met een grote staat van dienst. Eerder wonnen Mart Smeets en Hugo Camps de award.

1Limburg doet komend weekend uitgebreid verslag van de Amstel Gold Race. Daarnaast zendt L1 de Amstel Gold Race de hele dag live uit op televisie.
Bekijk hier de programmering.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race vanaf de start live bij L1

De Amstel Gold Race wordt op zondag 15 april de hele dag gevolgd op L1 TV. Zet je wekker, want je bent er vanaf 08:45 live bij voor de ploegenpresentatie en de start. Verder kun je de Jean Nelissen Award 2018 en een vooruitblik op Tour de L1mbourg zien.

Vanaf 14:45 zit je weer live in de koers op L1 TV en L1 Radio.

Bekijk hier het hele programma
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Fortuna Sittard naar de eredivisie
Uitgelicht
Gaat Fortuna vrijdag promoveren naar de Eredivisie?

1Limburg en L1 volgen de aanloop naar de wedstrijd en het duel tegen FC Utrecht op de voet.

Bekijk de rubriek
De Blauwe Ticket Dagen van WML bij 1Limburg
Advertentie
Win een rondleiding door WML's waterfabriek

Benieuwd hoe de WaterMakers van Limburg kraanwater maken? Interesse om een bezoekje te brengen aan WML’s Waterfabriek? Zin om te ontdekken, te leren en te proeven? Kom dan in de meivakantie naar de Blauwe Ticket Dagen in Beegden.

Maak kans op de rondleiding
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Er kan weer gestemd worden voor de L1mbo Top 100. Voor de tweeëntwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag. Je kunt dit de hele dag volgen op L1 Radio en L1 TV.

Stem hier op je favoriete Limburgse liedje

Meest gelezen