Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jean Nelissen Award voor sportcommentator Evert ten Napel

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:15

Sportjournalist en commentator Evert ten Napel heeft de derde Jean Nelissen Award gewonnen.

In een speciale uitzending van het L1-programma AvondGasten kreeg Ten Napel de prijs uitgereikt door oud-premier Dries van Agt.

Wapenfeiten
Ten Napels carrière begon al in 1970. In 1978 werd hij bekend met zijn radioverslag van de WK-finale tussen Nederland en Argentinië.

Een van zijn grote wapenfeiten is de verslaglegging voor televisie van de halve finale van het EK in 1988 tussen Nederland en Duitsland. Ten Napel versloeg voor Studio Sport vele wedstrijden van Oranje en de internationale en nationale voetbalcompetitie.

Wielrennen
Ten Napel deed ook verslag van wielerwedstrijden. Zo versloeg hij op de motor de Tour de France en deed hij in 1994 samen met Jean Nelissen commentaar bij het WK Wielrennen.

De Jean Nelissen Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een sportjournalist met een grote staat van dienst. Eerder wonnen Mart Smeets en Hugo Camps de award.

1Limburg doet komend weekend uitgebreid verslag van de Amstel Gold Race. Daarnaast zendt L1 de Amstel Gold Race de hele dag live uit op televisie.
Bekijk hier de programmering.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen