Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jean Nelissen Award voor sportcommentator Evert ten Napel

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 18:15

Sportjournalist en commentator Evert ten Napel heeft de derde Jean Nelissen Award gewonnen.

In een speciale uitzending van het L1-programma AvondGasten kreeg Ten Napel de prijs uitgereikt door oud-premier Dries van Agt.

Wapenfeiten
Ten Napels carrière begon al in 1970. In 1978 werd hij bekend met zijn radioverslag van de WK-finale tussen Nederland en Argentinië.

Een van zijn grote wapenfeiten is de verslaglegging voor televisie van de halve finale van het EK in 1988 tussen Nederland en Duitsland. Ten Napel versloeg voor Studio Sport vele wedstrijden van Oranje en de internationale en nationale voetbalcompetitie.

Wielrennen
Ten Napel deed ook verslag van wielerwedstrijden. Zo versloeg hij op de motor de Tour de France en deed hij in 1994 samen met Jean Nelissen commentaar bij het WK Wielrennen.

De Jean Nelissen Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een sportjournalist met een grote staat van dienst. Eerder wonnen Mart Smeets en Hugo Camps de award.

1Limburg doet komend weekend uitgebreid verslag van de Amstel Gold Race. Daarnaast zendt L1 de Amstel Gold Race de hele dag live uit op televisie.
Bekijk hier de programmering.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen