Overslaan en naar de inhoud gaan

Je gratis laten testen in Duitsland: zo doe je dat

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 21:38

Nederlanders die in Duitsland werken of studeren kunnen zich nu gratis in Duitsland laten testen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Duitsland heeft de regels eind vorige week aangepast, nadat er veel kritiek kwam op de negatieve test, die grenspendelaars verplicht bij zich moeten hebben. Maar de werknemer moest wel zelf voor de kosten opdraaien. Dat hoeft nu niet meer.

Lees ook: Coronatest in Duitsland ook gratis voor grenspendelaars

Online
Wie kan aantonen dat hij of zij in Duitsland werkt of studeert, kan online een afspraak maken bij een teststraat in Duitsland.

Bevestiging
De bevestiging per mail kan dan worden getoond mocht er een grenscontrole zijn. De politie weet dan dat je onderweg bent naar een testcentrum. Als de uitslag negatief is, moet je officieel de bevestiging daarvan nog naar de Duitse politie sturen. De test is 72 uur geldig. Daarna moet je dus weer een nieuwe coronatest laten doen.

Niet essentieel
Voor niet-essentiële reizen moet je in Nederland al een coronatest laten doen bij een commerciële teststraat. De prijzen daarvan verschillen nogal. De negatieve uitslag kun je dan bij een eventuele controle aan de grens laten zien. Niet-essentiële reizen worden op dit moment sowieso afgeraden tussen beide landen.

Hoogrisicogebied
Hoelang dit beleid gaat duren, is afhankelijk van het aantal besmettingen in Nederland. Als dat omlaag gaat, zal ons land niet langer een hoogrisicogebied zijn en dan is vrij verkeer tussen Nederland en Duitsland weer een stuk makkelijker.

Mocht je zonder afspraak of zonder negatieve test naar Duitsland gaan, dan riskeer je overigens een flinke boete.

Meer informatie: https://grenzinfo.eu/nl/negatieve-coronatest-voor-grensovergang-nederland-duitsland/

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen