Overslaan en naar de inhoud gaan

Je gratis laten testen in Duitsland: zo doe je dat

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 21:38

Nederlanders die in Duitsland werken of studeren kunnen zich nu gratis in Duitsland laten testen. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Duitsland heeft de regels eind vorige week aangepast, nadat er veel kritiek kwam op de negatieve test, die grenspendelaars verplicht bij zich moeten hebben. Maar de werknemer moest wel zelf voor de kosten opdraaien. Dat hoeft nu niet meer.

Lees ook: Coronatest in Duitsland ook gratis voor grenspendelaars

Online
Wie kan aantonen dat hij of zij in Duitsland werkt of studeert, kan online een afspraak maken bij een teststraat in Duitsland.

Bevestiging
De bevestiging per mail kan dan worden getoond mocht er een grenscontrole zijn. De politie weet dan dat je onderweg bent naar een testcentrum. Als de uitslag negatief is, moet je officieel de bevestiging daarvan nog naar de Duitse politie sturen. De test is 72 uur geldig. Daarna moet je dus weer een nieuwe coronatest laten doen.

Niet essentieel
Voor niet-essentiële reizen moet je in Nederland al een coronatest laten doen bij een commerciële teststraat. De prijzen daarvan verschillen nogal. De negatieve uitslag kun je dan bij een eventuele controle aan de grens laten zien. Niet-essentiële reizen worden op dit moment sowieso afgeraden tussen beide landen.

Hoogrisicogebied
Hoelang dit beleid gaat duren, is afhankelijk van het aantal besmettingen in Nederland. Als dat omlaag gaat, zal ons land niet langer een hoogrisicogebied zijn en dan is vrij verkeer tussen Nederland en Duitsland weer een stuk makkelijker.

Mocht je zonder afspraak of zonder negatieve test naar Duitsland gaan, dan riskeer je overigens een flinke boete.

Meer informatie: https://grenzinfo.eu/nl/negatieve-coronatest-voor-grensovergang-nederland-duitsland/

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen