Overslaan en naar de inhoud gaan

Jazz-opleiding wil niet verhuizen: plan luxe hotel sneuvelt

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 21:33

Zuyd Hogeschool heeft afgehaakt bij het mogelijk maken van een luxe hotel, omdat de gemeente Maastricht geen geschikt alternatief bood voor de jazz-opleiding van het conservatorium.

In de panden van Kumulus in het Maastrichtse stadsdeel Wyck zou een luxe hotel moeten, maar door dat plan is nu een streep gezet.

Meewerken
Het conservatorium is gevestigd in het pand van het complex dat eigendom is van de Zuyd Hogeschool. De muziekopleiding is onderdeel van die instelling voor hoger beroepsonderwijs. De gemeente Maastricht wilde als eigenaar van het grootste deel van het vastgoed wel meewerken aan de komst van het luxe hotel. Maar toch gaat het plan niet door omdat de Zuyd Hogeschool heeft afgehaakt, zo heeft VVD-wethouder John Aarts de gemeenteraad laten weten.

Lees ook: Streep door luxe hotel in Maastricht: 'Onzalig plan'

Niet passend
Een woordvoerder van Zuyd Hogeschool zegt in een toelichting dat het alternatief dat Maastricht heeft aangeboden voor de jazz-opleiding 'niet passend is gebleken zowel qua ruimte als financiƫn'. Daarbij ging het om de Muziekgieterij in de voormalige Timmerfabriek aan de rand van het centrum. "Zuyd Hogeschool blijft daarom gebruikmaken van de huidige locatie", aldus de woordvoerder. Hij benadrukt dat daarmee geen oordeel wordt uitgesproken over het plan zelf voor het luxe hotel, omdat dat een zaak van de gemeente is.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen