ANP-423394903

Ploumen derde op PvdA-lijst, Kuntzelaers op 23e plaats

Jasper Kuntzelaers is met een 23e plaats de hoogst geplaatste kandidaat uit Limburg op de conceptkandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. De uit Maastricht afkomstige oud-minister Lilianne Ploumen, die al vele jaren in Amsterdam woont, staat op de derde plek.

integratie, taalonderwijs, analfabetisme, volwasseneneducatie, onderwijs, stock
Extra geld voor wegwerken taalachterstanden

Er wordt 1,2 miljoen euro uitgetrokken voor projecten om het spreken, schrijven en lezen van de Nederlandse taal te verbeteren. Dat heeft het Limburgs Parlement vrijdag besloten.

Edit - Team RadarLimburg
Politici op de bres voor mediaplatform RadarLimburg

Limburgse politici spreken hun steun uit voor het online mediaplatform RadarLimburg.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
PvdA: 'Haal Aken uit naam Maastricht Aachen Airport'

PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers vindt dat het de hoogste tijd wordt dat 'Aken' verdwijnt uit de naam van Maastricht Aachen Airport.

'Vorming nieuw provinciaal bestuur is als schuifelen'

PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers omschrijft de coalitievorming voor een nieuw provinciaal bestuur als schuifelen in de meest rustige variant die ik ooit ben tegengekomen.

Bosoppervlak in Limburg iets gedaald

Het Limburgse bosoppervlak neemt gestaag af. De oppervlakte bedroeg in 2017 ruim 34.500 hectare, zo'n 600 hectare minder dan in 2013.

PvdA stuurde aan op vertrek Van Dijk om afwezigheid

De veelvuldige afwezigheid van Peter van Dijk was voor de PvdA-Statenfractie reden om hem begin januari 2018 te vragen op te stappen als Statenlid.

Extern onderzoek naar functioneren vervoerder Arriva

Het provinciebestuur laat een extern bureau kijken of vervoerder Arriva voldoet aan de eisen die zijn gesteld in de concessie voor het openbaar vervoer in Limburg.

Innovatoren Venlo
Parlement ziet sluiten Floriade-terrein in avonduren niet zitten

Het Limburgs Parlement vindt bijna unaniem dat het Floriadeterrein bij Venlo zoveel mogelijk open moet blijven voor omwonenden en recreanten.

Limburgse PvdA-afdelingen spekken landelijke partijkas

Lokale PvdA-afdelingen in Limburg hebben bij moeten springen om de landelijke verkiezingskas aan te vullen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten