Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarige Rutjes: 'Afellay zag dat ik aan het korfballen was'

Geplaatst opvrijdag 1 december 2017 - 13:48

Nathan Rutjes (34) viert vrijdag zijn verjaardag en blikt ter ere van die heugelijke gebeurtenis terug op zijn duels met topvoetballers als Dirk Kuijt en Ibrahim Afellay.

In gesprek met Voetbal Inside lepelt de middenvelder van Roda JC onder meer een anekdote over Theo Janssen op.

Gele kaart
De bebaarde middenvelder speelde bij Vitesse en stond met 3-0 voor tegen Rutjes, die toen bij Sparta Rotterdam speelde. "Ik maakte een overtreding op hem. Toen zei de scheidsrechter: 'Theo, moet ik hem geel geven?' Heel veel spelers zouden 'ja' zeggen. Theo zei: 'Doe niet zo raar, joh. Laat gaan!' Dat vind ik mooie dingen."

Korfballen
Rutjes is door zijn trainers vaak ingezet als degene die de sterspeler van de tegenstander onschadelijk moest maken. Dat gebeurde ook bij Ibrahim Afellay, vroeger de grote smaakmaker bij PSV. "Ik moest hem volgen van de trainer, maar Afellay zag ook dat ik aan het korfballen was. Dus die ging overal lopen. Deed hij slim."

Niet lekker
Ook Keisuke Honda, voormalig ster van VVV-Venlo, kreeg te maken met Rutjes. "De trainer zei: 'Als hij gaat pissen, dan ga je met hem mee.' Komt goed trainer, zei ik. Nou, we lopen in Venlo die trap naar beneden. Het fluitje gaat. En twintig minuten later staat het 3-0 voor VVV, twee keer Honda. Dan voel je je niet lekker, kan ik je vertellen."

Op feestjes en partijen wordt de Rotterdammer het vaakst gevraagd naar zijn duels met Feyenoord-icoon Dirk Kuijt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen