Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarenlange gevangenisstraffen voor 'shishamoord'

Geplaatst opdonderdag 29 maart 2018 - 14:39

De mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van shishabaas Hafed Merkikou (29), gaan voor 14 tot 24 jaar de gevangenis in.

Schutter Dennis V. (41) en Karim S. (25) kregen met 24 jaar cel de zwaarste straffen; medeverdachte Carlo R. (30) gaat voor 14 jaar de gevangenis in.

Lees ook: Forse celstraffen geëist voor doodschieten shishabaas

Carlo en Karim
Uit het dossier blijkt volgens de rechter dat Karim een woningoverval plande en daarvoor Carlo inschakelde, onder meer om een vluchtauto te regelen. Carlo was weer degene die Dennis bij het plan betrok. Tijdens de overval op de woning van Hafed Merkikou haalde diezelfde Dennis de trekker over, met fatale gevolgen.

Geen ongeluk
De rechter gelooft niet dat de dood van Merkikou een ongeluk was. Dat claimde Dennis wel. Hij zou zijn gestruikeld en tijdens die struikeling zou het geweer zijn afgegaan. Deze lezing komt, zo zegt de rechter, niet overeen met de schotwond en verklaringen van andere partijen.

Broer Sadok Merkikou krijgt een schadevergoeding van ruim 14.000 euro, een bedrag dat is opgebouwd uit een schokschadevergoeding en gemaakte kosten voor bijvoorbeeld de psycholoog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen