Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jarenlange gevangenisstraf voor misbruiken pleegdochter

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 7:55

Een vakantie in Herkenbosch heeft er indirect voor gezorgd dat Kenneth R. (62) ruim drie jaar de gevangenis in gaat. Hij vergreep zich op een vakantiepark in het dorp, niet voor het eerst, aan zijn pleegdochter.

De rechter acht dat bewezen en heeft de man uit Amstelveen veroordeeld tot 42 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Kaartje leggen
Dat Kenneth zijn pleegdochter misbruikte, bleef lang onder de pet. Het was zijn pleegzoon die uiteindelijk aan de bel trok. Hij betrapte zijn pleegvader en -zus in het vakantiehuisje in Herkenbosch. Die avond had de jongen een kaartje gelegd met zijn zusje. "Mijn pleegvader kwam toen boos binnen. Hij was boos omdat hij niet was gevraagd om mee te doen en dreigde uiteindelijk dat we uit huis geplaatst zouden worden. Niet meer in een pleeggezin, maar in een crisisgezin. Dat wilden we niet. We probeerden het goed te maken, maar dat lukte niet. Ik ging naar bed."

Soort van kreungeluiden
De jongen werd echter wakker. "Ik moest plassen. En ik hoorde een soort van kreungeluiden. Ik deed zachtjes de deur open, ging naar beneden. Ik zag dat de pleegvader, mijn pleegzus zat te... er is een bepaalde naam voor, maar ik weet niet wat dat is. Ik zei toen: 'Waarom doe je dit?' Hij ging glimlachen. Ik heb mijn spullen gepakt en ging weg."

Weggezet als leugenaar
Overigens heeft Kenneth ontkend dat er sprake was van enige vorm van misbruik. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak, omdat de verklaringen van de pleegdochter en -zoon te veel zouden verschillen. De rechter noemt hun verhalen juist 'in essentie overeenkomstig' en gaat dus niet mee met de verdediging. Dat Kenneth niet eerlijk is over zijn handelen, neemt de rechter hem kwalijk. "Hij heeft het slachtoffer hiermee opnieuw geschaad, door haar feitelijk weg te zetten als leugenaar."

Niet veilig
Het tienermeisje, dat ten tijde van het misbruik tussen de twaalf en zestien jaar oud was, kende een moeilijke jeugd. Haar biologische vader is niet meer in beeld, terwijl haar moeder niet voor haar kon zorgen. Daardoor kwam ze in een crisisgezin en later een pleeggezin terecht. "Zij had behoefte aan rust, veiligheid en bescherming. Op een plek waar zij een stabiele en veilige opvoedingssituatie zou mogen verwachten, een door pleegzorg gescreend pleeggezin, heeft zij moeten ervaren hoe het is om aan de lusten van haar pleegvader te zijn overgeleverd", zegt de rechter. "In haar 'eigen' huis, in haar eigen bed, waar ze veilig hoorde te zijn, bleek het tegendeel waar."

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen