Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarenlange celstraffen voor moord Soufian Lahnstein

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 14:03

Perparim S. en Mario Z. zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 16 jaar voor de moord op op Soufian Lahnstein, eind 2013 op de Oeverwal in Maastricht.

Dat heeft de rechtbank dinsdag beslist.

Eis
Het Openbaar Ministerie eiste eerder een gevangenisstraf van 18 jaar tegen Mario Z. uit Luik en Albanees Perparim S.

Lees ook: OM eist 18 jaar gevangenisstraf voor moord Soufian Lahnstein

Drugs
Volgens de rechtbank is het incident op de Maastrichtse Oeverwal eind 2013 een bewust opgezette overval, waarbij het duo Lahnstein zijn drugs wilde afnemen. Op basis van sporenonderzoek, getuigenverklaringen en camerabeelden staat vast dat beide verdachten hebben geschoten.

Hoger beroep
Advocaat Nico Meijering, die Mario Z. bijstaat, laat weten verbaasd te zijn over de uitspraak. Hij zegt dan ook in hoger beroep te gaan. Ook de advocaat van Perparim S., Serge Weening, gaat in hoger beroep tegen de gevangenisstraf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen