Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarenlange celstraffen opgelegd na dodelijke ontploffing

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 14:17

Twee mannen uit Kerkrade en een Heerlenaar zijn veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een drugslab in het Noord-Brabantse Den Dungen.

De Kerkradenaren van 36 en 37 jaar gaan voor 3,5 jaar achter de tralies, zo oordeelt de rechtbank in Den Bosch vrijdag. Een 34-jarige Heerlenaar krijgt 2,5 jaar celstraf.

Tuincentrum
Het drugslab is ontdekt na een explosie in de kas van een tuincentrum in oktober 2019, waarbij een man om het leven kwam.

Lees ook: Celstraffen geëist na dodelijke explosie drugslab

Schuld
De Kerkradenaren krijgen de straf van 3,5 jaar onder meer omdat zij geprobeerd hebben om de schuld volledig in de schoenen van de overledene te schuiven. Dat acht de rechtbank volstrekt ongeloofwaardig. Daarnaast is de 37-jarige verdachte al eerder voor een drugsdelict veroordeeld. Ook weegt de rechtbank mee dat dit duo vuurwapens, munitie en een taser op zak had.

De 34-jarige Heerlenaar ontkende dat die aanwezig was in het drugslab. Maar volgens de rechtbank is er voldoende bewijs voorhanden waaruit blijkt dat die er wel degelijk geweest is.

Amfetaminelab
De politie ontdekte het amfetaminelab na de explosie op 25 oktober. In het drugslaboratorium stonden jerrycans, gasflessen, een henneptent en andere spullen om harddrugs te fabriceren. Verder was er een ruimte met drie kookketels. Bij de ontploffing was een van die ketels opengebarsten.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen