Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarenlange celstraffen opgelegd na dodelijke ontploffing

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 14:17

Twee mannen uit Kerkrade en een Heerlenaar zijn veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een drugslab in het Noord-Brabantse Den Dungen.

De Kerkradenaren van 36 en 37 jaar gaan voor 3,5 jaar achter de tralies, zo oordeelt de rechtbank in Den Bosch vrijdag. Een 34-jarige Heerlenaar krijgt 2,5 jaar celstraf.

Tuincentrum
Het drugslab is ontdekt na een explosie in de kas van een tuincentrum in oktober 2019, waarbij een man om het leven kwam.

Lees ook: Celstraffen geëist na dodelijke explosie drugslab

Schuld
De Kerkradenaren krijgen de straf van 3,5 jaar onder meer omdat zij geprobeerd hebben om de schuld volledig in de schoenen van de overledene te schuiven. Dat acht de rechtbank volstrekt ongeloofwaardig. Daarnaast is de 37-jarige verdachte al eerder voor een drugsdelict veroordeeld. Ook weegt de rechtbank mee dat dit duo vuurwapens, munitie en een taser op zak had.

De 34-jarige Heerlenaar ontkende dat die aanwezig was in het drugslab. Maar volgens de rechtbank is er voldoende bewijs voorhanden waaruit blijkt dat die er wel degelijk geweest is.

Amfetaminelab
De politie ontdekte het amfetaminelab na de explosie op 25 oktober. In het drugslaboratorium stonden jerrycans, gasflessen, een henneptent en andere spullen om harddrugs te fabriceren. Verder was er een ruimte met drie kookketels. Bij de ontploffing was een van die ketels opengebarsten.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen