Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jarenlange celstraffen geëist voor brandstichting jachthaven

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 10:12

Justitie eist jarenlange celstraffen tegen de drie mannen die worden verdacht van brandstichting in de jachthaven in Ohé en Laak.

Er staan in de zaak drie mannen terecht. Hoofdverdachte is de 59-jarige Henk V., eigenaar van de jachthaven in Wessem. Hij moet als het aan justitie ligt vijf jaar de cel in. De andere twee mannen, Maastrichtenaar Maikel G. en Eindhovenaar Frank V., hoorden zes jaar cel tegen zich eisen.

Ontkennen
De mannen zelf ontkenden maandagochtend bij de start van de zaak hun betrokkenheid. Volgens justitie is Henk V. het brein achter de havenbranden. Hij zou twee andere verdachten hebben ingehuurd om de branden (mede) te stichten. Alleen de brand in Ohé en Laak is bewijsbaar, maar justitie vermoedt een verband met branden in onder meer Wessem en Roermond. De advocaten van de verdachten pleiten voor vrijspraak. Volgens hen berust alles op toeval en zijn alle bewijsmiddelen verklaarbaar.

Lees ook: Verdachten havenbrand ontkennen: 'Waren niet in de buurt'

Reeks havenbranden
In 2014 en 2015 waren er vier grote havenbranden in Midden-Limburg. In 2014 werden de havens in Ohé en Laak, Herten en Roermond in de as gelegd. Begin 2015 was er brand bij de jachthaven in Wessem, waar Henk V. mede-eigenaar is.

Asbestramp
De schade van deze branden was enorm. Na de brand in Roermond bleek het centrum van de stad bezaaid te liggen met asbestdeeltjes. Daardoor moest het gebied een tijd op slot. De schoonmaak heeft miljoenen euro's gekost.

Lees ook: Binnenstad Roermond na vier maanden asbestvrij

Over twee weken is de uitspraak.

Verzekering oplichten
Volgens het Openbaar Ministerie wilde hoofdverdachte Henk V. uit het Brabantse Gastel de verzekering oplichten via de brand in zijn eigen jachthaven in Wessem. Het zou gaan om een verzekeringspremie van miljoenen euro's. De woonarken in de jachthaven zouden moeten verdwijnen. Het verzekeringsgeld zou meer zijn dan de opbrengst van een eventuele verkoop.

Oefening
Het vermoeden is dat de mannen ook achter alle vier de branden zitten, zodat het zou lijken dat er een pyromaan actief was in de regio. Voor de andere branden ontbreekt het justitie aan voldoende bewijs. Daarom staan ze alleen terecht voor de brand in Ohé en Laak. De politie denkt dat de brand daar 'een oefening' was voor de latere en grotere branden in Roermond en Wessem.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen