Overslaan en naar de inhoud gaan

Jarenlange celstraffen geëist in Landgraafse moordzaak

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 12:37

Justitie eist lange celstraffen in de Landgraafse moordzaak Bobo Jalloh. Dave G. kreeg de hoogste strafeis, 24 jaar cel. Hij zou de fatale steken hebben toegebracht. Justitie woog ook mee dat hij al eerder voor een zwaar geweldsdelict werd veroordeeld.

Een andere verdachte, Hub M., moet volgens justitie achttien jaar de cel in. Ook hij was in de woning aanwezig toen het slachtoffer werd vermoord.

Brein achter moord
Dezelfde strafeis was er voor Hadiyatou D., de vrouw van het slachtoffer. Justitie denkt dat zij het brein is achter de moord, die plaatsvond in de avond van 31 mei 2017. Een vierde verdachte is volgens justitie medeplichtig en zou zes jaar cel moeten krijgen. Hij was niet aanwezig, maar heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) de moord wel gefaciliteerd en is daarmee medeplichtig.

Video: L1

Acht keer gestoken
Het slachtoffer werd in zijn woning aan de Koempel in Landgraaf acht keer in zijn borst gestoken. Bobo Jalloh overleefde de aanslag niet. Zijn vrouw zou de moord met drie mannen hebben beraamd. Dat deed ze omdat ze door haar man werd mishandeld. Op die bewuste avond heeft ze telefonisch contact gehad met de twee mannen, die op bezoek zouden komen. Ze zou zelfs de deur voor ze hebben geopend. De derde man was toen al afgehaakt.

Na de moord zou de vrouw de woning verkopen en een deel van de winst aan de twee mannen geven.

DNA-match
De politie kon de zaak in eerste instantie niet oplossen, omdat er weinig sporen en aanknopingspunten waren. Maanden nadat het onderzoek was stopgezet, kwam er door een dna-match via een tiewrap alsnog een doorbraak in de zaak.

"Als dat ene spoortje niet was gevonden, was deze zaak nooit opgelost", vermoedt justitie, die spreekt van een bijna perfecte moord. Het OM had daarbij geluk dat het dna van een van de verdachten door een eerdere zware mishandeling al in de dna-databank zat. Nadat een van de verdachten meteen ging praten, hij was nog niet eens op het politiebureau, kwam de zaak in een stroomversnelling en konden ook onder meer de vrouw van het slachtoffer worden aangehouden.

Lees ook: Vrouw vermoorde Bobo Jalloh voelt zich schuldig

Veel zittingsdagen
Volgens Officier van Justitie Leonard Geuns is het een zaak waar de waarheid beetje bij beetje duidelijk is geworden. Niet voor niets zijn er al vijftien zittingsdagen geweest. "En nog weten we niet alles, vooral ook omdat de verklaringen van verdachten tegenstrijdig zijn en ook steeds wisselen", aldus de officier.

Toch is justitie van mening dat moord met voorbedachte rade bewezen kan worden. "Het slachtoffer is beestachtig afgemaakt, nadat hij eerst is vastgebonden door twee mannen met bivakmutsen", aldus justitie. De advocaten komen later nog aan het woord en daarna kijkt de rechtbank wanneer er een uitspraak komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen