Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaren cel geëist voor brandstichtende brandweermannen

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 15:05
Foto: iStock

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jarenlange celstraffen geëist voor brandweermannen Kevin H. en Darko G., die betrokken zouden zijn bij meerdere brandstichtingen.

Een derde brandweerman, Rick S., kan wegens een gebrek aan bewijs waarschijnlijk rekenen op vrijspraak.

Lees ook: Brandweerpyromanen drie jaar na dato voor de rechter

Korps Onderbanken
Het drietal maakte deel uit van het vrijwillige brandweerkorps Onderbanken ten tijde van de brandstichtingen in 2014. Kevin H., die zijn betrokkenheid ontkent, zou een aandeel hebben gehad in zeven branden. Tegen hem heeft het OM vijf jaar cel geëist. Collega Darko G. is zes keer bij een brandstichting geweest, zegt hij zelf. Het OM wil dat hij vier jaar achter de tralies verdwijnt.

Vrijspraak
Rick S. werd verdacht van twee brandstichtingen, maar dat kon het Openbaar Ministerie niet bewijzen. Daarom eiste het vrijspraak voor de derde verdachte, een eis die over twee weken waarschijnlijk wordt overgenomen door de rechtbank in Maastricht. Die doet dan ook uitspraak in de andere twee zaken.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV