Overslaan en naar de inhoud gaan

Japanse zege in wintercompetitie veldrijden

Geplaatst opzondag 13 januari 2019 - 20:30

De Japanner Hijiri Oda uit Ookawado heeft in Overloon de veldrit in de wintercompetitie gewonnen.

De Japanner kwam 23 seconden voor Luuk Nissen uit Best over de streep. Benjamin Sydlik uit Wassenberg finishte als derde.

Over de streep
Met nog twee wedstrijden blijft Pekka Heijnen uit het Belgische Bocholt klassementsleider. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft hij 93 punten voorsprong op Christian Miessen. Bij de masters zette Edwin Raats zijn zegetocht voort. Hij deed wat hij in alle voorgaande wedstrijden deed: winnen. Raats, die zaterdag derde werd op het NK in Huijbergen, kwam in Overloon bijna twee minuten voor Arno Bouten uit Blerick over de streep en is al zeker van de eindwinst in deze competitie.

Bij de mountainbikers ging Bas Peters uit Heythuysen met de bloemen aan de haal. Hij had 16 seconden voorsprong op Kjell van den Boogert uit Middelaar en driekwart minuut op Erwin Bakker uit Neerkant. Ike Janssen kan de eindwinst in deze categorie niet meer ontgaan. Léon Crienen uit Baarlo was de beste master bij de mountainbikers. Hij zette klassementsleider Jacques Cox (50+) op één ronde. Cox heeft 61 punten voorsprong op Mark Rongen, die in eigen dorp genoegen moest nemen met de derde plaats.

Bloemen voor Janssen
Bij de vrouwen mocht Tamara Janssen voor het eerst dit seizoen de bloemen mee naar huis nemen. De uit Hoensbroek afkomstige veldrijdster was 34 seconden sneller dan Renske Janssen uit Nijmegen. Janssen gaat aan kop in het klassement, maar is nog niet zeker van de eindwinst in de wintercompetitie. Tessa Veen is tweede met 25 punten achterstand.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen