Overslaan en naar de inhoud gaan

Japanse zege in wintercompetitie veldrijden

Geplaatst opzondag 13 januari 2019 - 20:30

De Japanner Hijiri Oda uit Ookawado heeft in Overloon de veldrit in de wintercompetitie gewonnen.

De Japanner kwam 23 seconden voor Luuk Nissen uit Best over de streep. Benjamin Sydlik uit Wassenberg finishte als derde.

Over de streep
Met nog twee wedstrijden blijft Pekka Heijnen uit het Belgische Bocholt klassementsleider. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft hij 93 punten voorsprong op Christian Miessen. Bij de masters zette Edwin Raats zijn zegetocht voort. Hij deed wat hij in alle voorgaande wedstrijden deed: winnen. Raats, die zaterdag derde werd op het NK in Huijbergen, kwam in Overloon bijna twee minuten voor Arno Bouten uit Blerick over de streep en is al zeker van de eindwinst in deze competitie.

Bij de mountainbikers ging Bas Peters uit Heythuysen met de bloemen aan de haal. Hij had 16 seconden voorsprong op Kjell van den Boogert uit Middelaar en driekwart minuut op Erwin Bakker uit Neerkant. Ike Janssen kan de eindwinst in deze categorie niet meer ontgaan. Léon Crienen uit Baarlo was de beste master bij de mountainbikers. Hij zette klassementsleider Jacques Cox (50+) op één ronde. Cox heeft 61 punten voorsprong op Mark Rongen, die in eigen dorp genoegen moest nemen met de derde plaats.

Bloemen voor Janssen
Bij de vrouwen mocht Tamara Janssen voor het eerst dit seizoen de bloemen mee naar huis nemen. De uit Hoensbroek afkomstige veldrijdster was 34 seconden sneller dan Renske Janssen uit Nijmegen. Janssen gaat aan kop in het klassement, maar is nog niet zeker van de eindwinst in de wintercompetitie. Tessa Veen is tweede met 25 punten achterstand.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen