Overslaan en naar de inhoud gaan

Janssen helpt Oranjeleeuwinnen met prachtgoal aan gelijkspel

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 15:00

De Nederlandse voetbalsters hebben in een spectaculaire én doelpuntrijke tweede poulewedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Brazilië.

Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Lynn Wilms uit Tegelen en Dominique Janssen uit Horst stonden 90 minuten binnen de lijnen bij de Oranjeleeuwinnen. Janssen had met een doeltreffende vrije trap in de slotfase een belangrijk aandeel in het gelijkspel.

Assist Wilms
Janssen en Martens waren ook tegen Zambia (10-3 winst) in de basis begonnen en daar kwam tegen Brazilië een basisplaats voor rechtsback Wilms bij, ten koste van Merel van Dongen. Wilms had niet veel tijd nodig om een assist af te leveren, want in de derde minuut bracht ze met haar inspeelpass Vivianne Miedema in stelling, die na een heel fraaie beweging doeltreffend afrondde: 1-0.

Gelijk
Die voorsprong leek al snel als sneeuw voor de zon te verdwijnen toen een vermeende handsbal van Martens tot een penalty voor Brazilië leidde. Na ingrijpen door de videoscheidsrechter ging echter een streep door de strafschop. Debinha bracht Brazilië daarna alsnog op gelijke hoogte (1-1) in een aantrekkelijke eerste helft, waarin beide ploegen enkele aardige kansen nog onbenut lieten. Zo schoot Martens bij een vlotte uitbraak de bal voorlangs aan het doel voorbij.

Cadeautjes
Brazilië besloot, getuige een drievoudige wissel in de rust, het in de tweede helft over een andere boeg te gooien. Het was echter Nederland dat toeslag, wéér via Miedema, die met een tegendraadse kopbal alweer haar zesde goal in twee duels liet noteren. Na de 2-1 ging het echter mis voor de Oranjeleeuwinnen: Marta benutte een onhandig weggegeven penalty (2-2) en Ludmila profiteerde van een te korte terugspeelbal van Anouk Nouwen (2-3).

Janssen scoort
Zo leek het tweede duel in de groepsfase op een deceptie uit te draaien voor Nederland, maar dat was buiten Dominique Janssen gerekend. De verdediger uit Horst mocht tien minuten voor tijd aanleggen voor een vrije trap en joeg de bal perfect in de kruising: 3-3. De krachten vloeiden in het absolute slot weg bij beide elftallen, waardoor dat tevens de eindstand bleek.

Vier punten
Nederland en Brazilië hebben nu beide vier punten op hun conto na twee wedstrijden in de poulefase. Het team van bondscoach Sarina Wiegman is daardoor zo goed als zeker van een plekje in de knockoutfase, al wacht er nog een pouleduel tegen het onmachtig geachte China.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen