Overslaan en naar de inhoud gaan

Janssen geschorst om tirade over 'arrogant ventje' Kooij

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 16:38

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen een schorsing van één wedstrijd opgelegd.

Aanleiding daarvoor is niet de rode kaart die Janssen in de wedstrijd tegen FC Emmen kreeg, maar de manier waarop de verdediger zijn ongenoegen over die prent liet blijken.

Beledigende taal
Volgens de voetbalbond had Janssen op het veld 'in beledigende taal' een uitbrander voor scheidsrechter Joey Kooij, die Janssen van het veld had gestuurd vanwege het onreglementair neerhalen van een tegenstander in scoringspositie. Na de wedstrijd uitte Janssen nogmaals zijn frustratie, voor de camera van ESPN. Volgens de KNVB bracht de verdediger daarbij de arbiter 'in diskrediet'.

Lees ook: Kleurloos Fortuna met rood op zak kopje onder tegen Emmen

'Kan niet fluiten'
Tegenover de sportzender liet Janssen zich onder meer ontvallen dat Kooij 'niet kan fluiten'. Verder kwalificeerde hij de scheidsrechter als een 'heel arrogant ventje' waar bovendien 'niet mee te praten valt'. De tegelijkertijd schuldbewuste Janssen voegde daar onder meer nog aan toe dat hij de manier van fluiten van Kooij 'dramatisch' en 'verschrikkelijk' vond.

Puzzelen
Als gevolg is Janssen niet van de partij wanneer Fortuna Sittard het in het aankomend competitieduel opneemt tegen ADO Den Haag. Coach Sjors Ultee zal voor die wedstrijd moeten puzzelen in zijn defensie, want ook de andere helft van het gebruikelijke centrale duo, Martin Angha, ontbreekt tegen de Hagenaars. Angha is automatisch geschorst, omdat hij tegen Emmen zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.

Beroep tegen rode kaart
Mogelijk ontbreekt Janssen ook ná het duel tegen ADO nog bij Fortuna. Donderdagavond volgt immers nog de uitspraak in het beroep dat Fortuna aantekende tegen de schorsing om de rode kaart van Janssen an sich. Die zaak staat los van de schorsing die Janssen kreeg vanwege het in diskrediet brengen van scheidsrechter Kooij. Een eventuele tweede schorsing komt dus bovenop die eerste uitsluiting.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen