Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan W. had geld over voor moord op Ad Paes

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 6:36

Rotterdammer Jan W. was bereid geld te betalen voor de moord op de Sittardse miljonair Ad Paes. Volgens twee anonieme bronnen heeft hij echt geld overhandigd voor de aankoop van een wapen en een scooter.

De advocaat van W., Siemen van der Eijk, bestrijdt dat iets is overhandigd.

Poging tot moord
Jan W. wordt verdacht van het uitlokken van poging tot moord, zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. De woordvoerder wil niet bevestigen dat W. daarvoor een bedrag of goederen heeft vooruitbetaald. Volgens het Wetboek van Strafrecht kun iemand alleen onder bepaalde voorwaarden vervolgd worden voor uitlokking.

Dat kan onder meer wanneer je een vergoeding hebt gegeven of beloften hebt gedaan. Jan W. werd op 12 april opgepakt. Drie dagen later oordeelde de rechter-commissaris dat er voldoende aanwijzingen waren om de Rotterdammer nog twee weken langer vast te houden. Advocaat Van der Eijk noch het OM wil verder ingaan op de zaak.

Lees ook: Rotterdammer opgepakt voor beramen moord op Ad Paes

Tweede keer
Over een kleine twee weken moet de Rotterdammer zich weer melden bij de raadkamer in zijn woonplaats. Dan wordt opnieuw besloten of hij langer blijft vastzitten. Het is niet de eerste keer dat W. wordt verdacht van het beramen van een aanslag op het leven van Paes. Dat zou zes jaar geleden zijn gebeurd in Ghana. Jan W. was daar werkzaam als directeur in een hotel van Paes. Die had de man ontslagen.

Moordplan
Van de eerste beraming zijn geluidsopnames gemaakt. Dat schijnt ook het geval te zijn van het tweede moordplan. Een van de mensen die door W. zijn benaderd, heeft opnames gemaakt van dat gesprek. Die opnames zouden in het dossier van het OM zijn beland. Passages van deze opnames zijn aan Dagblad de Limburger aangeboden, maar mochten niet worden gepubliceerd.

Quote Magazine heeft wel anderhalve minuut van het gesprek op zijn website gezet.

Doodgeschoten
Paes: "Ik geloofde mijn oren niet. Ik dacht eerst dat het ging om de oude zaak uit Ghana. Maar nu weet ik dat het om een nieuwe zaak gaat. Ik moest doodgeschoten worden." Sittardenaar Paes en Rotterdammer W. zijn nu al ruim zes jaar verwikkeld in een vete waarbij over en weer beschuldigingen zijn geuit, variërend van smaad en drugshandel tot kindermisbruik.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ad Paes
Rotterdammer opgepakt voor beramen moord op Ad Paes
Ad Paes
Ad Paes is woest op rechtbank
Ad Paes
Man veroordeeld voor plan moordaanslag op Ad Paes
Ad Paes verliest hoger beroep tegen journaliste
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen