Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan W. had geld over voor moord op Ad Paes

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 6:36

Rotterdammer Jan W. was bereid geld te betalen voor de moord op de Sittardse miljonair Ad Paes. Volgens twee anonieme bronnen heeft hij echt geld overhandigd voor de aankoop van een wapen en een scooter.

De advocaat van W., Siemen van der Eijk, bestrijdt dat iets is overhandigd.

Poging tot moord
Jan W. wordt verdacht van het uitlokken van poging tot moord, zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam. De woordvoerder wil niet bevestigen dat W. daarvoor een bedrag of goederen heeft vooruitbetaald. Volgens het Wetboek van Strafrecht kun iemand alleen onder bepaalde voorwaarden vervolgd worden voor uitlokking.

Dat kan onder meer wanneer je een vergoeding hebt gegeven of beloften hebt gedaan. Jan W. werd op 12 april opgepakt. Drie dagen later oordeelde de rechter-commissaris dat er voldoende aanwijzingen waren om de Rotterdammer nog twee weken langer vast te houden. Advocaat Van der Eijk noch het OM wil verder ingaan op de zaak.

Lees ook: Rotterdammer opgepakt voor beramen moord op Ad Paes

Tweede keer
Over een kleine twee weken moet de Rotterdammer zich weer melden bij de raadkamer in zijn woonplaats. Dan wordt opnieuw besloten of hij langer blijft vastzitten. Het is niet de eerste keer dat W. wordt verdacht van het beramen van een aanslag op het leven van Paes. Dat zou zes jaar geleden zijn gebeurd in Ghana. Jan W. was daar werkzaam als directeur in een hotel van Paes. Die had de man ontslagen.

Moordplan
Van de eerste beraming zijn geluidsopnames gemaakt. Dat schijnt ook het geval te zijn van het tweede moordplan. Een van de mensen die door W. zijn benaderd, heeft opnames gemaakt van dat gesprek. Die opnames zouden in het dossier van het OM zijn beland. Passages van deze opnames zijn aan Dagblad de Limburger aangeboden, maar mochten niet worden gepubliceerd.

Quote Magazine heeft wel anderhalve minuut van het gesprek op zijn website gezet.

Doodgeschoten
Paes: "Ik geloofde mijn oren niet. Ik dacht eerst dat het ging om de oude zaak uit Ghana. Maar nu weet ik dat het om een nieuwe zaak gaat. Ik moest doodgeschoten worden." Sittardenaar Paes en Rotterdammer W. zijn nu al ruim zes jaar verwikkeld in een vete waarbij over en weer beschuldigingen zijn geuit, variërend van smaad en drugshandel tot kindermisbruik.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ad Paes
Rotterdammer opgepakt voor beramen moord op Ad Paes
Ad Paes
Ad Paes is woest op rechtbank
Ad Paes
Man veroordeeld voor plan moordaanslag op Ad Paes
Ad Paes verliest hoger beroep tegen journaliste
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen