Leraar Jan van de Ven doet aangifte van Twitter-intimidatie

Leraar Jan van de Ven, het gezicht van de lerarenbeweging PO in actie, is de intimidatie en laster van een anonieme Twitteraar aan zijn adres zat.

Venrayse leraar wil massale ambtenarenstaking

Er moet een landelijke stakingsdag komen van alle overheidsdiensten.

Voormannen onderwijsacties stoppen ermee

De voormannen van de recente onderwijsacties Jan van de Ven uit Venray en Thijs Roovers stoppen ermee. Ze gaan weer voor de klas staan, respectievelijk in Overloon en Amsterdam, en meer tijd geven aan hun thuisfront.

Stakende leraren rekenen op draagvlak bij ouders

Actiegroep PO in Actie is er vast van overtuigd dat ouders nog steeds massaal achter de stakingen van de basisschoolleraren staan.

Leraren gaan in november mogelijk opnieuw staken

Actiegroep PO in Actie bereidt nieuwe stakingen voor in het basisonderwijs.

Basisonderwijs dreigt met acties

Leekrachten in het basisonderwijs dreigen met stakingen als er in het regeerakkoord geen afspraken worden gemaakt over vermindering van de werkdruk en hogere salarissen.

Zorgen over toenemend rechts-extremisme onder jongeren

De provincie Limburg maakt zich zorgen over de snel toenemende radicalisering onder jongeren.

'Onderwijslab moet onderwijs toekomstbestendig maken'

Er komt een zogeheten Onderwijslab Limburg. Daarbij kunnen nieuwe initiatieven worden ingediend die het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg toekomstbestendig maken.

D66: Lobby om achterstanden in onderwijs aan te pakken

D66 in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur samen met de Zuid-Limburgse gemeenten een lobby begint om bij het Rijk extra geld binnen te halen om achterstanden in het onderwijs aan te pakken.

'Werk maken van groeiende onverdraagzaamheid jongeren'

Limburg moet niet alleen werk maken van radicaliserende moslimjongeren, maar ook van de groeiende onverdraagzaamheid van Limburgse jongeren.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten