Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets werkt aan reünie voor jubileumeditie Pinkpop

Geplaatst opmaandag 3 april 2017 - 17:23

Pinkpop bestaat in 2019 op de kop af 50 jaar. Jan Smeets is dan ook al druk bezig om fraaie headliners voor dat affiche te boeken. Zo hoopt Mister Pinkpop dat hij The Police kan verleiden om nog een keer samen op te treden.

Dat zegt de festivalbaas in een interview in het magazine van het Parkstad Limburg Theater.

Reünie
De Engelse rockband onder leiding van Sting was tot 2008 actief. Smeets hoopt dat hij de band, die in 1979 al eens op Pinkpop stond, kan verleiden om naar de 50ste editie van zijn festival te komen. "Of de heren daar zin in hebben, dat weet ik nog niet. Het wordt achter de schermen voor mij gecheckt", aldus Smeets.

Dire Straits
In 1979 stond ook Dire Straits op de affiche. Volgens Smeets is het de meest gestelde vraag of hij Mark Knopfler en consorten weer samen op het podium kan krijgen. "Ik heb inmiddels begrepen: no way! Maar het kan raar lopen in de muziekwereld", zegt de festivalbaas.

Eigen bodem
Wel geeft Smeets al twee namen prijs die hij sowieso wil boeken voor de jubileumeditie: Rowwen Hèze en Golden Earring. "Golden Earring heeft de eerste editie van Pinkpop gered", herinnert Smeets zich. En de Limburgers wil hij boeken omdat hij het een 'fantastische band' vindt. "Dus als het aan mij ligt, hebben we in 2019 in ieder geval The Police, Golden Earring en Rowwen Hèze."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geruchtencircuit: Welke headliners komen naar Pinkpop?
Golden Earring bevestigt optreden Pinkpop
Pinkpop 2017: geen Pearl Jam, Foo Fighters of Radiohead
Pinkpop: 'Bieber en Garrix samen op het podium'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen