Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets: “We zijn tot de tanden toe bewapend”

Geplaatst opwoensdag 31 mei 2017 - 17:52

Pinkpop trekt dit jaar één miljoen euro uit voor beveiliging van het festival.

Dat laat Pinkpopbaas Jan Smeets woensdagmiddag aan RTL Nieuws weten.

Grote verantwoordelijkheid
Meer dan 100.000 muziekliefhebbers zullen dit pinksterweekend naar Pinkpop komen. En dat is een grote verantwoordelijkheid voor de organisatie, aldus Jan Smeets. "Van ons hele festivalbudget geven we 1 miljoen euro uit aan de beveiliging. Zo hebben we sinds twee jaar een Pinkpop Control Center op het terrein, waar de organisatie, politie en brandweer continu met elkaar in verbinding staan."

Vliegverbod
Vliegen boven het terrein is ook geen optie, want er geldt een vliegverbod. "Geen luchtballon, drone of vliegtuig mag boven het festivalterrein Megaland komen. Alleen de helikopter met daarin de fotograaf die een paar kiekjes neemt."

Veiligheidszone
Op de route naar het terrein is een veiligheidszone met obstakels en betonblokken. Uitbreiden van deze zone, zoals bijvoorbeeld de organisatie van festival Rock Werchter doet, is volgens Smeets niet nodig. "Uitbreiden? Dan zit ik in het centrum van Heerlen. Dat kan niet."

Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17:30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17:55 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Compleet circus kaapt Pinkpopterrein in Landgraaf
Jan Smeets: 'Justin Bieber geeft optreden van twee uur'
Smeets begrijpt Pinkpopgangers die één jaartje overslaan
'Pinkpop 2019 mogelijk langer dan drie dagen'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen