Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets ontvangt Legend Award voor 50 jaar Pinkpop

Geplaatst opdonderdag 15 april 2021 - 6:00

Jan Smeets heeft woensdagavond een 3FM Legend Award gewonnen.

Hij kreeg het beeldje voor de grote waarde die Mister Pinkpop en zijn festival voor Nederland hebben.

Mayonaise
Het sculptuur werd in de uitzending van Beau uitgereikt door dj Eva Koreman. "U krijgt dit beeldje om heel veel redenen: omdat u weet welke mayonaise er wordt geserveerd en omdat u iedereen op elk podium persoonlijk kent", stelde ze. "U heeft Nederland met Pinkpop bovendien internationaal op de kaart gezet."

George Kooymans
Pinkpop moest door corona zowel vorig jaar als dit jaar worden gecanceld. De 76-jarige Smeets zei vereerd te zijn met de prijs. Maar droeg het beeldje op aan Golden Earring-zanger George Kooymans, die door de ziekte ALS niet meer kan optreden: "Hij verdient het, het is een fantastische vent."

Lovende woorden
"Zonder Jan Smeets had het Nederlandse festivallandschap er compleet anders uitgezien", zegt Sharid Alles, zendermanager van NPO 3FM. "Door zijn inzet en betrokkenheid heeft hij van Pinkpop een anker in het jaar gemaakt en gaf hij het festival een eigen gezicht door zijn nek uit te steken om de beste line up mogelijk te regelen."

Coronavirus
Het festival in Landgraaf stond dit jaar voor 18, 19 en 20 juni gepland maar wordt vanwege de onzekerheid rond de coronamaatregelen dit jaar niet gehouden. Het is de bedoeling dat de 51e editie van Pinkpop 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf zal zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen