Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets: 'Macht over concertprijzen ligt bij bezoekers'

Geplaatst opzaterdag 21 juli 2018 - 9:00

Als muziekliefhebbers weigeren om kapitalen neer te tellen voor een concert of festival, pas dan komt er een einde aan de grote prijsstijgingen voor concertkaartjes.

Dat zegt Pinkpopbaas Jan Smeets zaterdag in de Telegraaf. Hij heeft ook nauwelijks klachten gehoord over de prijs voor een weekendkaart voor Pinkpop.

200 euro
De prijs voor een driedaagse Pinkpopkaart ging dit jaar voor het eerst door de grens van 200 euro. Die hoge prijs komt door de drie dure headliners die vorige maand in Landgraaf op het podium stonden: Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars. "En we waren stijf uitverkocht", voegt Jan Smeets toe.

Lees ook: Onvrede over hogere ticketprijzen Pinkpop

Discussie
In het artikel legt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg uit waarom de prijzen voor een concert de afgelopen jaren zo zijn gestegen, terwijl SP-kamerlid Peter Kwint paal en perk wil stellen aan de hoge prijzen.

Woekerpraktijken
Volgens de festivalbaas zijn de prijzen zo hoog omdat artiesten amper nog verdienen aan de verkoop van muziek. Tien jaar geleden kwam er nog geld binnen door de verkoop van cd's, nu kan iedereen gratis of voor een klein bedrag per maand onlne vrijwel alles beluisteren. Maar volgens de SP'er leiden de hoge prijzen tot woekerpraktijken, waardoor live-muziek volgens hem voor veel mensen onbetaalbaar wordt en artiesten voor een halflege zaal moeten optreden.

Pinkpop of vakantie
Met dat laatste is Jan Smeets het in ieder geval oneens. "De macht bij kaartverkoop ligt bij de consument", reageert Smeets. "Zodra de prijzen de pan uit rijzen, stoppen ze met kopen. Als je met z'n tweeën naar Pinkpop komt kun je van dat geld ook op vakantie, maar onze bezoekers betalen blijkbaar liever voor Pinkpop."

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen