Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 9:36

Jan Smeets is blij dat hij Fleetwood Mac voor de jubileumeditie van Pinkpop heeft gestrikt. De Brits-Amerikaanse band stond in 1971 ook al op het podium van zijn festival, maar Mister Pinkpop weet daar niks meer van.

"Ik kan me daar helemaal niks van herinneren", zei Smeets dinsdagochtend in de ochtendshow van L1.

Afsluiter
Het is natuurlijk geen schande dat Smeets zich na zoveel jaren Pinkpop niks meer van dat optreden kan herinneren. Volgend jaar kan de festivalbaas in ieder geval zijn geheugen opfrissen. De band rondom Stevie Nicks staat dan op maandag 10 juni als afsluiter op het Megalandterrein. Het is de eerste grote naam die wereldkundig is gemaakt voor de 50ste editie van het festival in Landgraaf.

Lees ook: Fleetwood Mac sluit jubileumeditie Pinkpop af

Vijf gulden
De band stond in 1971 al eens op het podium van Pinkpop, dat destijds nog in Geleen plaatsvond. Een kaartje kostte toen nog 5 gulden. Volgens Smeets stond Fleetwood Mac hoog op zijn lijstje voor de jubileumeditie. "Ik had een paar namen opgeschreven", zegt de festivalbaas. Hij weet dat hij vooral de oudere bezoeker een plezier doet met Fleetwood Mac. "Dan kunnen de oudere festivalgangers afscheid nemen van hun jeugd. Dat hebben ze destijds bij The Rolling Stones en Paul McCartney ook kunnen doen. Dit is gelijksoortige muziek."

Streep door The Police
Een andere naam die op het verlanglijstje van Smeets stond, was die van The Police. "Maar die komen definitief niet. Die band komt niet meer bij elkaar. Vandaar dat Fleetwood Mac steeg op mijn lijstje", aldus Mister Pinkpop.

Geruchten
Op internet wordt er flink gespeculeerd over de line-up van Pinkpop. Namen als The Cure, Coldplay en Rammstein worden allemaal genoemd in het geruchtencircuit als potentiële headliners. Smeets wil verder niet ingaan op deze geruchten.

Lees ook: Geruchtencircuit: Welke headliners komen naar Pinkpop?

De volledige line-up wordt op 13 maart wereldkundig gemaakt in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen