Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 9:36

Jan Smeets is blij dat hij Fleetwood Mac voor de jubileumeditie van Pinkpop heeft gestrikt. De Brits-Amerikaanse band stond in 1971 ook al op het podium van zijn festival, maar Mister Pinkpop weet daar niks meer van.

"Ik kan me daar helemaal niks van herinneren", zei Smeets dinsdagochtend in de ochtendshow van L1.

Afsluiter
Het is natuurlijk geen schande dat Smeets zich na zoveel jaren Pinkpop niks meer van dat optreden kan herinneren. Volgend jaar kan de festivalbaas in ieder geval zijn geheugen opfrissen. De band rondom Stevie Nicks staat dan op maandag 10 juni als afsluiter op het Megalandterrein. Het is de eerste grote naam die wereldkundig is gemaakt voor de 50ste editie van het festival in Landgraaf.

Lees ook: Fleetwood Mac sluit jubileumeditie Pinkpop af

Vijf gulden
De band stond in 1971 al eens op het podium van Pinkpop, dat destijds nog in Geleen plaatsvond. Een kaartje kostte toen nog 5 gulden. Volgens Smeets stond Fleetwood Mac hoog op zijn lijstje voor de jubileumeditie. "Ik had een paar namen opgeschreven", zegt de festivalbaas. Hij weet dat hij vooral de oudere bezoeker een plezier doet met Fleetwood Mac. "Dan kunnen de oudere festivalgangers afscheid nemen van hun jeugd. Dat hebben ze destijds bij The Rolling Stones en Paul McCartney ook kunnen doen. Dit is gelijksoortige muziek."

Streep door The Police
Een andere naam die op het verlanglijstje van Smeets stond, was die van The Police. "Maar die komen definitief niet. Die band komt niet meer bij elkaar. Vandaar dat Fleetwood Mac steeg op mijn lijstje", aldus Mister Pinkpop.

Geruchten
Op internet wordt er flink gespeculeerd over de line-up van Pinkpop. Namen als The Cure, Coldplay en Rammstein worden allemaal genoemd in het geruchtencircuit als potentiële headliners. Smeets wil verder niet ingaan op deze geruchten.

Lees ook: Geruchtencircuit: Welke headliners komen naar Pinkpop?

De volledige line-up wordt op 13 maart wereldkundig gemaakt in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen