Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets: 'Kan me niks van Fleetwood Mac herinneren'

Geplaatst opdinsdag 6 november 2018 - 9:36

Jan Smeets is blij dat hij Fleetwood Mac voor de jubileumeditie van Pinkpop heeft gestrikt. De Brits-Amerikaanse band stond in 1971 ook al op het podium van zijn festival, maar Mister Pinkpop weet daar niks meer van.

"Ik kan me daar helemaal niks van herinneren", zei Smeets dinsdagochtend in de ochtendshow van L1.

Afsluiter
Het is natuurlijk geen schande dat Smeets zich na zoveel jaren Pinkpop niks meer van dat optreden kan herinneren. Volgend jaar kan de festivalbaas in ieder geval zijn geheugen opfrissen. De band rondom Stevie Nicks staat dan op maandag 10 juni als afsluiter op het Megalandterrein. Het is de eerste grote naam die wereldkundig is gemaakt voor de 50ste editie van het festival in Landgraaf.

Lees ook: Fleetwood Mac sluit jubileumeditie Pinkpop af

Vijf gulden
De band stond in 1971 al eens op het podium van Pinkpop, dat destijds nog in Geleen plaatsvond. Een kaartje kostte toen nog 5 gulden. Volgens Smeets stond Fleetwood Mac hoog op zijn lijstje voor de jubileumeditie. "Ik had een paar namen opgeschreven", zegt de festivalbaas. Hij weet dat hij vooral de oudere bezoeker een plezier doet met Fleetwood Mac. "Dan kunnen de oudere festivalgangers afscheid nemen van hun jeugd. Dat hebben ze destijds bij The Rolling Stones en Paul McCartney ook kunnen doen. Dit is gelijksoortige muziek."

Streep door The Police
Een andere naam die op het verlanglijstje van Smeets stond, was die van The Police. "Maar die komen definitief niet. Die band komt niet meer bij elkaar. Vandaar dat Fleetwood Mac steeg op mijn lijstje", aldus Mister Pinkpop.

Geruchten
Op internet wordt er flink gespeculeerd over de line-up van Pinkpop. Namen als The Cure, Coldplay en Rammstein worden allemaal genoemd in het geruchtencircuit als potentiële headliners. Smeets wil verder niet ingaan op deze geruchten.

Lees ook: Geruchtencircuit: Welke headliners komen naar Pinkpop?

De volledige line-up wordt op 13 maart wereldkundig gemaakt in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen