Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Smeets: 50e Pinkpop wordt goed, misschien vierde dag

Geplaatst opwoensdag 21 februari 2018 - 16:45

De godfather van Pinkpop, Jan Smeets (73), bruist van de plannen voor de vijftigste editie in 2019. "Ik heb veel ideeën, veel te veel ideeën zelfs. Het gaat goed worden!"

Concreter dan dat wilde hij het nog niet maken. "Misschien dat veel grotere acts willen meedoen die ooit bij ons gespeeld hebben en nu 'huge' zijn. Misschien dat het een dag langer gaat duren, maar daar moet je wel een vergunning voor hebben."

Er ontstond wel even wat onrust over de prijsstijging van de kaarten voor de editie van dit jaar. Maar het organiseren, en zoveel grote acts naar Landgraaf halen, kost veel geld. "Het is gewoon heel duur", zo vertelt Smeets.

Grieperig
De grieperige 'Mr Pinkpop' kreeg tijdens de presentatie woensdagmiddag een 'lifetime achievement award' uitgereikt van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), omdat hij "als pionier aan de wieg heeft gestaan van het niet meer weg te denken Pinkpop, maar daarmee ook aan het zeer veelzijdige festivallandschap dat Nederland nu rijk is", zo luidde het eerbetoon. Gevraagd naar een reactie kon Smeets niet meer uitbrengen dan 'uche uche'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen