Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Rijkers moet puin gaan ruimen bij VMBO Maastricht

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 9:49

Onderwijskundige Jan Rijkers moet gaan puinruimen bij het VMBO Maastricht na het grote eindexamendebacle.

De raad van toezicht van scholenkoepel LVO heeft hem per direct benoemd tot interim-bestuurder van het VMBO Maastricht.

Rijkers blijft aan tot 1 januari 2019. Hij werkte onder meer jarenlang als coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs.

Lees ook: Duidelijkheid voor leerlingen VMBO Maastricht

Uit handen genomen
De Raad van Toezicht heeft de interim-bestuurder aangesteld op verzoek van Onderwijsminister Arie Slob. De afhandeling van het examendebacle bij de school wordt daarmee uit handen genomen van de laatst overgebleven bestuurder van de scholenkoepel LVO, waaronder VMBO Maastricht valt.

Deze André Postema, ook Eerste Kamerlid namens de PvdA, maakt vooralsnog geen aanstalten om, net als zijn medebestuurders, zijn conclusies te trekken, al heeft Slob laten doorschemeren dat Postema moeilijk kan aanblijven.

Als interim-bestuurder gaat Rijkers zich bezig houden met het verbeteren van het onderwijs bij VMBO Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen