Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Linders wil Martinushof in Tegelen slopen

Geplaatst opwoensdag 16 september 2015 - 15:56
Foto: dezorggroep.nl

Supermarktketen Jan Linders wil voormalig verpleeghuis Martinushof in Tegelen slopen.

Dat schrijft vastgoedmanager Bart Pluk van Jan Linders in een e-mail aan voormalig gemeenteraadslid Theo Leenen uit het dorp.

Sloop
De supermarktketen kocht Martinushof dit jaar en heeft een plan voor de locatie in het centrum van Tegelen opgesteld. Daarover lopen gesprekken met de gemeente Venlo. Als het plan doorgang vindt, wordt het voormalige verpleeghuis gesloopt. Naar verwachting gebeurt dit niet op korte termijn.

Onbeheersbaar
Leenen beklaagde zich bij Jan Linders over de volgens hem verloedering van Martinushof en de omgeving. Pluk erkent dat er sinds de aankoop van het pand op 1 juli sprake was van vandalisme, diefstal en poging tot brandstichting. Volgens hem werd de situatie onbeheersbaar.

Positief effect
Daarop zijn de ramen dichtgetimmerd en is beplanting verwijderd. Volgens Pluk hebben die maatregelen een positief effect op de locatie.
Jan Linders wil niet reageren op vragen over de geplande sloop.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Jan Linders Supermarkt
Jan Linders wil in Tegelen ook bouwen voor Aldi of Lidl
Wachtlijsten voor Limburgse verpleeghuizen groeien
Limburg niet op lijst van slechte verpleeghuizen
Zorghotels in opkomst door wegvallen van verpleeghuizen

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV