Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Linders over patersbier: 'Met goede intenties gedaan'

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 10:20

Supermarktketen Jan Linders is zich van geen kwaad bewust dat het eenmalig het trappistenbier Westvleteren heeft verkocht.

"Het leek ons een mooie manier om consumenten kennis laten maken met het bier", reageert een woordvoerster van de supermarktketen uit Bergen op L1 Radio.

'Grijze markt'
Jan
Linders zou een partij van 7.200 flesjes bier hebben opgekocht. Volgens een woordvoerder van Westvleteren gaat het om een 'grijze markt' waar ze het van hebben. "Zo wil ik het niet noemen", reageert de woordvoerster van de supermarktketen op haar beurt. Jan Linders wil niet aangeven van welke partner het het trappistenbier heeft opgekocht. "Dat is een beetje het geheim van de chef."

Lees ook: Paters Westvleteren boos op supermarktketen Jan Linders

Vijfvoudige prijs
Het is overigens niet het enige waar de paters over vallen. Jan Linders zou de trappist voor een vijfvoudige prijs hebben verkocht. "Jammer dat de bieren van Westvleteren worden gebruikt voor een gewone reclamestunt."

Grote partij
Daarnaast is het volgens de man vreemd dat de Limburgse supermarktketen zo'n grote partij had, omdat normaal gesproken maximaal twee pakketten per persoon per twee maanden verkocht mogen worden. "Wij hebben in ieder geval geen medewerking verleend en toestemming gegeven om dit te mogen verkopen."

Jan Linders geeft aan contact op te nemen met de paters om met een kop koffie en 'een product waarmee deze streek bekend is' te praten. De paters beraden zich wat ze gaan doen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen