Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Linders over patersbier: 'Met goede intenties gedaan'

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 10:20

Supermarktketen Jan Linders is zich van geen kwaad bewust dat het eenmalig het trappistenbier Westvleteren heeft verkocht.

"Het leek ons een mooie manier om consumenten kennis laten maken met het bier", reageert een woordvoerster van de supermarktketen uit Bergen op L1 Radio.

'Grijze markt'
Jan
Linders zou een partij van 7.200 flesjes bier hebben opgekocht. Volgens een woordvoerder van Westvleteren gaat het om een 'grijze markt' waar ze het van hebben. "Zo wil ik het niet noemen", reageert de woordvoerster van de supermarktketen op haar beurt. Jan Linders wil niet aangeven van welke partner het het trappistenbier heeft opgekocht. "Dat is een beetje het geheim van de chef."

Lees ook: Paters Westvleteren boos op supermarktketen Jan Linders

Vijfvoudige prijs
Het is overigens niet het enige waar de paters over vallen. Jan Linders zou de trappist voor een vijfvoudige prijs hebben verkocht. "Jammer dat de bieren van Westvleteren worden gebruikt voor een gewone reclamestunt."

Grote partij
Daarnaast is het volgens de man vreemd dat de Limburgse supermarktketen zo'n grote partij had, omdat normaal gesproken maximaal twee pakketten per persoon per twee maanden verkocht mogen worden. "Wij hebben in ieder geval geen medewerking verleend en toestemming gegeven om dit te mogen verkopen."

Jan Linders geeft aan contact op te nemen met de paters om met een kop koffie en 'een product waarmee deze streek bekend is' te praten. De paters beraden zich wat ze gaan doen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen