Donorkinderen spermadokter Karbaat stappen naar rechter

Ruim vijftig kinderen die zijn verwekt met donorzaad uit de kliniek van de omstreden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat stappen naar de rechter.

Spermadokter Karbaat verwekte heimelijk 49 donorkinderen

Vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat heeft zijn eigen sperma gebruikt bij cliënten. Karbaat verwekte zelf heimelijk 49 donorkinderen.

Donorkinderen horen of spermadokter Karbaat hun vader is

Tientallen donorkinderen krijgen vrijdag te horen of de overleden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat hun biologische vader is. Hij zou zijn eigen sperma gebruikt hebben bij zijn cliënten en zou daardoor tenminste 49 donorkinderen hebben verwekt.

Donorkinderen spermadokter Karbaat mogen dna gebruiken

De tientallen donorkinderen die willen weten of spermadokter Jan Karbaat hun vader is, mogen nu het dna van de inmiddels overleden man gebruiken voor een vaderschapstest.

Dag van de waarheid voor 'Karbaatkinderen'

De rechtbank in Rotterdam doet woensdag uitspraak over de zogenoemde spermadokter Jan Karbaat, die tientallen kinderen verwekt zou hebben.

Zoektocht naar donorvader loopt langzaam ten einde

Het einde van een jarenlange strijd is in zicht voor Merel-Lotte en Yonathan-David Heij uit Vaals, twee kinderen van een donorvader. Ze willen weten wie hun biologische vader is.

'Karbaatkinderen' willen verwantschap aantonen

Kinderen die zijn verwekt met donorzaad van medisch centrum Bijdorp in Barendrecht willen zekerheid hebben over hun afstamming. Ze eisen in een civiele procedure een DNA-vergelijking met de inmiddels overleden eigenaar van de kliniek, Jan Karbaat.

Archief omstreden inseminatiearts opengesteld

Het archief van de omstreden spermadokter Jan Karbaat van Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht wordt opengesteld voor donorkinderen, ouders en donoren.

Oproep: 'Kinderen en donoren van spermabank, meld je!'

Donormoeder Annelies, die in de 1985 en 1986 werd behandeld in de Medisch Centrum De Dem in Hoensbroek, roept kinderen en donoren op zich te melden.

Donorkinderen uit Vaals zoeken vader

Lotte-Merel en Yonathan-David Heij uit Vaals zijn donorkinderen, verwekt met zaad uit Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht van de omstreden arts Jan Karbaat. Ze zoeken hun biologische vader.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten