Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Hendriks van Carboon stopt

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 10:30

Jan Hendriks, lid van de groep Carboon en tekstschrijver van al hun koempel-liedjes, zet er na september een punt achter.

Dat vertelt hij donderdagavond tegen Henk Hover in het radioprogramma Plat-eweg.

Gouden plaat
In 1976 verscheen de LP "Witste nog koempel". Hendriks, destijds dagbladjournalist schreef in totaal 22 liedjes voor het succesvolle bandproject. De LP vond in Limburg gretig aftrek en bereikte al snel de gouden status. Daarmee was de plaat het eerste streektaalalbum waar van er meer dan 50.00 verkocht werden binnen enkele maanden tijd.

Revival
Sinds 2015 treed de band weer op voor uitverkochte zalen en beleeft het repertoire een revival. De inmiddels 79-jarige Hendriks treedt tijdens de concerten op als verteller en licht de liedjes toe met anekdotes uit het mijnwerkersleven.

Theater Heerlen
Afgelopen donderdag en vrijdag stond de groep Carboon in Theater Heerlen met de voorstelling "Witste nog, koempel..." De laatste twee voorstellingen mét Hendriks vinden plaats op 23 en 24 september 2016 in theater Heerlen.

Het L1 radioprogramma Plat-eweg staat donderdagavond en vrijdagavond vanaf 19:00 uur uitgebreid stil bij Carboon.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jan Hendriks van Carboon
Jan Hendriks: herinneringen aan de 'stem van de koempels'
Jan Hendriks van Carboon
Tekstschrijver Jan Hendriks van Carboon overleden
Extra-extra concert Carboon ook uitverkocht
Limburg krijgt geen genoeg van Carboon
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen