Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jammer dat Bevrijdingsfestival niet naar Sittard-Geleen komt'

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 8:31

Wethouder Berry van Rijswijk vindt het heel jammer dat het Bevrijdingsfestival toch niet neerstrijkt op het evenemententerrein de Schootsvelden in Sittard.

"We waren er helemaal klaar voor", zegt hij op L1 Radio.

'Alles klaargezet'
"We hebben vorig jaar een vraag gehad van het bestuur van Bevrijdingsfestival Limburg of ze naar Sittard-Geleen konden. Daar hebben we positief op geantwoord. We hadden het festival graag hier gehad, we hadden er alles voor klaargezet", zegt de teleurgestelde wethouder.

Lees ook: Bevrijdingsfestival blijft in Roermond: dit is de nieuwe locatie

Kritiek op organisatie
Woensdag werd bekend dat het Bevrijdingsfestival op een nieuwe locatie in Roermond wordt gehouden, tussen de Maas en de Arloflat. In december vorig jaar zocht het Bevrijdingsfestival nog contact met Sittard-Geleen, omdat Roermond te klein werd. Dat leverde de organisatie kritiek op, omdat dit stiekem zou zijn gedaan. Gouverneur Bovens mengde zich ook in de kwestie. Uiteindelijk werd de editie van 2019 nog in Roermond gehouden.

Geen discussie
Toch neemt Van Rijswijk het verlies sportief op. "Ze hebben inmiddels een nieuwe locatie gekregen, die vroeger nooit beschikbaar was. We gunnen ze alle goeds. We vinden dat over bevrijding geen discussie moet zijn."

Mocht de organisatie zich bedenken, blijft Sittard-Geleen gastvrij. "Als het Bevrijdingsfestival wil komen dan ontvangen wij ze graag."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen