Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jammer dat Bevrijdingsfestival niet naar Sittard-Geleen komt'

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 8:31

Wethouder Berry van Rijswijk vindt het heel jammer dat het Bevrijdingsfestival toch niet neerstrijkt op het evenemententerrein de Schootsvelden in Sittard.

"We waren er helemaal klaar voor", zegt hij op L1 Radio.

'Alles klaargezet'
"We hebben vorig jaar een vraag gehad van het bestuur van Bevrijdingsfestival Limburg of ze naar Sittard-Geleen konden. Daar hebben we positief op geantwoord. We hadden het festival graag hier gehad, we hadden er alles voor klaargezet", zegt de teleurgestelde wethouder.

Lees ook: Bevrijdingsfestival blijft in Roermond: dit is de nieuwe locatie

Kritiek op organisatie
Woensdag werd bekend dat het Bevrijdingsfestival op een nieuwe locatie in Roermond wordt gehouden, tussen de Maas en de Arloflat. In december vorig jaar zocht het Bevrijdingsfestival nog contact met Sittard-Geleen, omdat Roermond te klein werd. Dat leverde de organisatie kritiek op, omdat dit stiekem zou zijn gedaan. Gouverneur Bovens mengde zich ook in de kwestie. Uiteindelijk werd de editie van 2019 nog in Roermond gehouden.

Geen discussie
Toch neemt Van Rijswijk het verlies sportief op. "Ze hebben inmiddels een nieuwe locatie gekregen, die vroeger nooit beschikbaar was. We gunnen ze alle goeds. We vinden dat over bevrijding geen discussie moet zijn."

Mocht de organisatie zich bedenken, blijft Sittard-Geleen gastvrij. "Als het Bevrijdingsfestival wil komen dan ontvangen wij ze graag."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen