Overslaan en naar de inhoud gaan

Jakobs: 'Dumoulin keert niet meer terug als profwielrenner'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 21:39

Oud-wielrenner Gert Jakobs denkt niet dat Tom Dumoulin terugkeert naar het profpeloton.

Volgens hem heeft de documentaire over wielerploeg Jumbo-Visma het laatste zetje gegeven voor Dumoulin om tijdelijk te stoppen als wielrenner. Jakobs deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Lolly
Afgelopen december was de documentaire 'Code Geel' te zien bij de NOS over de afgelopen Tour de France van Jumbo-Visma, de ploeg van Dumoulin. Volgens Jakobs wordt Dumoulin in die documentaire verkeerd neergezet. "We krijgen een documentaire te zien waarin Dumoulin wordt afgeschilderd als een kleuter van drie die zijn lolly niet krijgt. Als die man dat terugziet en de commentaren leest, word je er niet blij van. Ik vond het een belachelijke soap. Hoe kun je een man als Dumoulin op die manier afschilderen? Dat doe je toch niet."

Oud-wielrenner Rob Ruijgh denkt ook dat de documentaire heeft bijgedragen aan de aangekondigde pauze van Dumoulin. "Ik denk dat de documentaire het proces in gang heeft gezet en uiteindelijk is hij tot het besluit gekomen."

Alleen
Ruijgh, die zelf de beste Nederlander was in de Tour de France van 2011, kan zich voorstellen dat Dumoulin zich alleen voelt. "De top bereiken en er blijven is moeilijk. Mensen hebben verwachtingen van je en je wilt die verwachtingen inlossen. Als het dan niet loopt, ga je jezelf wel vragen stellen. Dan ben je alleen op de wereld."

Jakobs krijgt de indruk dat Dumoulin niet meer zal terugkeren op de fiets. "Als ik hem nu zie en hij zegt dat er honderd kilo gewicht van hem is afgevallen, dan denk ik dat Tom Dumoulin nooit meer opstapt als profwielrenner."

Pauze
Tom Dumoulin kondigde afgelopen zaterdag aan voorlopig te stoppen als profwielrenner. Hij gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. De Maastrichtenaar wil de tijd nemen om goed na te denken over zijn toekomst. "Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. Er komt veel druk bij kijken en verschillende partijen hebben hoge verwachtingen. Ik wil het gewoon goed doen voor heel veel mensen", zei de de Maastrichtenaar in een interview.

Lees ook: Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen