Overslaan en naar de inhoud gaan

Jakobs: 'Dumoulin keert niet meer terug als profwielrenner'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 21:39

Oud-wielrenner Gert Jakobs denkt niet dat Tom Dumoulin terugkeert naar het profpeloton.

Volgens hem heeft de documentaire over wielerploeg Jumbo-Visma het laatste zetje gegeven voor Dumoulin om tijdelijk te stoppen als wielrenner. Jakobs deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Lolly
Afgelopen december was de documentaire 'Code Geel' te zien bij de NOS over de afgelopen Tour de France van Jumbo-Visma, de ploeg van Dumoulin. Volgens Jakobs wordt Dumoulin in die documentaire verkeerd neergezet. "We krijgen een documentaire te zien waarin Dumoulin wordt afgeschilderd als een kleuter van drie die zijn lolly niet krijgt. Als die man dat terugziet en de commentaren leest, word je er niet blij van. Ik vond het een belachelijke soap. Hoe kun je een man als Dumoulin op die manier afschilderen? Dat doe je toch niet."

Oud-wielrenner Rob Ruijgh denkt ook dat de documentaire heeft bijgedragen aan de aangekondigde pauze van Dumoulin. "Ik denk dat de documentaire het proces in gang heeft gezet en uiteindelijk is hij tot het besluit gekomen."

Alleen
Ruijgh, die zelf de beste Nederlander was in de Tour de France van 2011, kan zich voorstellen dat Dumoulin zich alleen voelt. "De top bereiken en er blijven is moeilijk. Mensen hebben verwachtingen van je en je wilt die verwachtingen inlossen. Als het dan niet loopt, ga je jezelf wel vragen stellen. Dan ben je alleen op de wereld."

Jakobs krijgt de indruk dat Dumoulin niet meer zal terugkeren op de fiets. "Als ik hem nu zie en hij zegt dat er honderd kilo gewicht van hem is afgevallen, dan denk ik dat Tom Dumoulin nooit meer opstapt als profwielrenner."

Pauze
Tom Dumoulin kondigde afgelopen zaterdag aan voorlopig te stoppen als profwielrenner. Hij gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. De Maastrichtenaar wil de tijd nemen om goed na te denken over zijn toekomst. "Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. Er komt veel druk bij kijken en verschillende partijen hebben hoge verwachtingen. Ik wil het gewoon goed doen voor heel veel mensen", zei de de Maastrichtenaar in een interview.

Lees ook: Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen