Overslaan en naar de inhoud gaan

Jajovski pakt eindzege bij 'Maastrichtse' Virtual Dutch GP

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 16:39

De Interclassics Virtual Dutch Grand Prix is zondag een prooi geworden voor Erhan Jajovski.

De Noord-Macedonische simracer trok de virtuele wedstrijd op het circuit van Zandvoort naar zich toe door de eerste race te winnen en de tweede race als derde te finishen.

Maastricht
Het evenement was de finale van SimFormula Europe, het Europees kampioenschap van de Limburgse organisator SimFormula. Normaal wordt de eindstrijd tijdens de Interclassics-beurs in het MECC in Maastricht verreden. De beurs is weliswaar uitgesteld, maar het simrace-evenement ging, vanuit de Maastrichtse evenementenhal, wel door.

Bekijk ook: Pitlane: Yuri Kasdorp en Niki Lauda centraal bij simrace

Acht landen
Jajovski, die uitkomt voor het simrace-team van Formule 1-coureur Romain Grosjean, bleef zijn uit Estland afkomstige teamgenoot Risto Kappet nipt voor. Er stonden in totaal tien racers uit acht verschillende landen aan de start. Iedereen nam van thuis uit deel aan de eindstrijd. De Sloveen Kevin Siggy moest vlak voor de start met technische problemen verstek laten gaan.

Kasdorp
Yuri Kasdorp uit Montfort maakte op voorhand ook aanspraak op de overwinning, maar hij viel in de eerste race uit en maakte in de tweede race een stuurfout. Doordat enkele andere bolides vervolgens op hem inreden, waren zijn winstkansen definitief verkeken.

De Interclassics Virtual Dutch Grand Prix was in een speciale uitzending van Pitlane rechtstreeks te volgen bij L1. Kijk hier het programma terug.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen