Overslaan en naar de inhoud gaan

Jagers vinden actie tegen jacht misleidend

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 8:09

Het burgerinitiatief ‘Stop de hobbyjacht in Limburg’ zet zich in om op termijn de plezierjacht in Limburg te verbieden. De Koninklijke Jagersvereniging noemt de actie misleidend.

Woordvoerster Janneke Eigeman beschouwt het burgerinitiatief als een gecoördineerde actie van de Partij voor de Dieren terwijl volgens haar de indruk wordt gewekt dat het om een spontaan burgerinitiatief gaat.

Hobby
Ook valt zij over het woord hobbyjacht. Eigeman spreekt liever over 'benuttingsjacht'. "Jagers doen enorm veel vrijwilligerswerk zoals het bestrijden van schadelijk wild, het aanleggen en beheer van nieuwe natuur en het signaleren van plekken waar verkeersongevallen plaatsvinden met wild. Vrijwilligerswerk maakt 89 procent van het werk uit van de jagers. Die overige 11 procent is dan de benuttingsjacht. Als je dat zou verbieden haal je wel de bodem onder het overige vrijwilligerswerk vandaan.”

PvdD
Het burgerinitiatief streeft naar minstens 1500 handtekeningen in een jaar tijd. Dat aantal is nodig om het in de Provinciale Staten behandeld te krijgen. Mark Mülders van het burgerinitiatief stelt dat de Partij van de Dieren niet initiatiefnemer is maar de actie wel faciliteert en ondersteunt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ruim 330 ganzen doodgeschoten tijdens afschietdag
‘Jacht op wilde zwijnen moet worden uitgebreid’
Limburg neemt maatregelen tegen massale konijnensterfte
Jager schiet politie te hulp bij redden van een ree
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen