Overslaan en naar de inhoud gaan

Jagers vinden actie tegen jacht misleidend

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 8:09

Het burgerinitiatief ‘Stop de hobbyjacht in Limburg’ zet zich in om op termijn de plezierjacht in Limburg te verbieden. De Koninklijke Jagersvereniging noemt de actie misleidend.

Woordvoerster Janneke Eigeman beschouwt het burgerinitiatief als een gecoördineerde actie van de Partij voor de Dieren terwijl volgens haar de indruk wordt gewekt dat het om een spontaan burgerinitiatief gaat.

Hobby
Ook valt zij over het woord hobbyjacht. Eigeman spreekt liever over 'benuttingsjacht'. "Jagers doen enorm veel vrijwilligerswerk zoals het bestrijden van schadelijk wild, het aanleggen en beheer van nieuwe natuur en het signaleren van plekken waar verkeersongevallen plaatsvinden met wild. Vrijwilligerswerk maakt 89 procent van het werk uit van de jagers. Die overige 11 procent is dan de benuttingsjacht. Als je dat zou verbieden haal je wel de bodem onder het overige vrijwilligerswerk vandaan.”

PvdD
Het burgerinitiatief streeft naar minstens 1500 handtekeningen in een jaar tijd. Dat aantal is nodig om het in de Provinciale Staten behandeld te krijgen. Mark Mülders van het burgerinitiatief stelt dat de Partij van de Dieren niet initiatiefnemer is maar de actie wel faciliteert en ondersteunt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ruim 330 ganzen doodgeschoten tijdens afschietdag
‘Jacht op wilde zwijnen moet worden uitgebreid’
Jager schiet politie te hulp bij redden van een ree
Limburg neemt maatregelen tegen massale konijnensterfte
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen