Overslaan en naar de inhoud gaan

Jack Poels hoopt op plekje in Top 2000 voor 'Vlinder'

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 15:30

Zanger Jack Poels van Rowwen Hèze hoopt dat het nummer ‘Vlinder’ in de Top 2000 terechtkomt om de familie van de overleden Nicky Verstappen een hart onder de riem te steken . "Het zou ontzettend fijn zijn voor de familie Verstappen."

Rowwen Hèze bracht ‘Vlinder’ in 2003 uit. Het nummer is geschreven ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen uit Heibloem, die in 1998 werd gedood op de Brunssummerheide.

Peter R. de Vries
Twee weken geleden plaatste misdaadverslaggever Peter R. de Vries een oproep op Twitter: "Wat zou het een mooi eerbetoon zijn als het prachtige liedje 'Vlinder' van Rowwen Hèze over Nicky Verstappen dit jaar de Top 2000 haalt. Het is zo huiveringwekkend mooi... Helpen jullie mee? Stem op 'Vlinder'". Hiermee wil hij de familie van de overleden Nicky Verstappen een hart onder de riem steken.

Lees ook: Peter R. de Vries wil eerbetoon Nicky Verstappen in Top 2000

Troostrijk liedje
De band die het nummer 'Vlinder' schreef, gaf vrijdag in de stromende regen een mini-concert bij het station in Venlo waar de stembus van de Top 2000 in alle vroegte neerstreek. Ook daar kwam ‘Vlinder’ ter sprake. "Het is een troostrijk liedje, dus ik snap de oproep van Peter R. de Vries wel. Of het nummer ook daadwerkelijk in de Top 2000 komt, weet ik niet. Dat ligt aan de stemmers. Het liedje was ooit bedoeld om de ouders van Nicky Verstappen te troosten. Vooral in deze fase van het onderzoek kunnen de ouders van Nicky Verstappen die steun goed gebruiken", zegt de zanger en gitarist van Rowwen Hèze.

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen