Overslaan en naar de inhoud gaan

Jachthaven bij Kasteel Ooijen

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 6:28

De camping in Broekhuizenvorst breidt de komende jaren flink uit met een jachthaven voor 123 boten en 30 drijvende chalets.

Door de aanleg van een hoogwatergeul bij Ooijen en de heringebruikname van een oude Maasarm ontstaat daartussen de komende jaren een schiereiland met daarop recreatiepark Kasteel Ooijen.

Eerdere plannen
De camping in Broekhuizenvorst had sinds 2007 zelf al uitbreidingsplannen en grijpt de gebiedsverandering nu aan om door te groeien naar een ‘kwalitatief hoogwaardig recreatiepark’. Er komt in een nu nog agrarisch gebied bij de Maas een nieuwe jachthaven met plaats voor 123 boten en 30 in het water drijvende chalets. Aan de zuidkant van de bestaande camping Kasteel Ooijen ontstaat een terrein voor 90 luxe chalets of stacaravans.

Omdat over het bestaande terrein een nieuwe waterkering komt te liggen, verdwijnen 100 bestaande campingplaatsen. Die worden gecompenseerd op de waterkering (75 plekken) en op een nieuwe plek ten noordwesten van de camping (25 plaatsen).

Het hoogwaterproject Ooijen-Wanssum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

jachthaven
Kritiek op ontwikkeling jachthaven Kasteel Ooijen
Kermisattractie Crazy Calypso na ongeluk buiten gebruik
Sportpark in Griendtsveen wordt recreatiegebied
CampZone
1500 gamers strijken neer in Kronenberg
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen