Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacht op aanvallers asielzoekers in grensdorp Wassenberg

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 8:21

Een speciaal politieteam jaagt op de belagers van drie asielzoekers in het Duitse grensdorp Wassenberg, vlakbij Vlodrop.

De drie Noord-Afrikanen, van 25 tot 36 jaar, stonden eerder deze week op de bus te wachten toen zeven gemaskerde mannen op hen afstormden.

Knuppels
De belagers, die sjaals voor hun gezichten droegen, sloegen in het rond met knuppels en riepen leuzen als ‘buitenlanders eruit’.

Eén van de asielzoekers raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De twee andere asielzoekers bleven ongedeerd. De politie hield vlak na het incident een 17-jarige verdachte aan, maar hij is inmiddels weer op vrije voeten. Hij beweert onschuldig te zijn, zegt een politiewoordvoerster.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Neonazi’s Wassenberg voor de rechter
Automobilist komt om in Wassenberg
Eis: celstraf voor jongeren die vluchtelingen mishandelden
Protestactie tegen vier windmolens in grensgebied
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen