Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacht op aanvallers asielzoekers in grensdorp Wassenberg

Geplaatst opvrijdag 30 januari 2015 - 8:21

Een speciaal politieteam jaagt op de belagers van drie asielzoekers in het Duitse grensdorp Wassenberg, vlakbij Vlodrop.

De drie Noord-Afrikanen, van 25 tot 36 jaar, stonden eerder deze week op de bus te wachten toen zeven gemaskerde mannen op hen afstormden.

Knuppels
De belagers, die sjaals voor hun gezichten droegen, sloegen in het rond met knuppels en riepen leuzen als ‘buitenlanders eruit’.

Eén van de asielzoekers raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De twee andere asielzoekers bleven ongedeerd. De politie hield vlak na het incident een 17-jarige verdachte aan, maar hij is inmiddels weer op vrije voeten. Hij beweert onschuldig te zijn, zegt een politiewoordvoerster.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Neonazi’s Wassenberg voor de rechter
Automobilist komt om in Wassenberg
Eis: celstraf voor jongeren die vluchtelingen mishandelden
Minister Kamp gaat Limburgse bevers niet helpen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen