Brand brandweer stock nacht

Extreem drukke jaarwisseling voor brandweer Noord-Limburg

De Noord-Limburgse brandweer had het deze jaarwisseling heel druk. Het aantal keren dat de brandweer moest uitrukken lag flink hoger dan de afgelopen jaren.

matras weert brand (1 jan 2020)
Opstootjes en kleine brandjes: rustige jaarwisseling

De jaarwisseling is in Limburg op het eerste gezicht rustig verlopen.

dieren oud op nieuw meditatie (31 dec 2019)
Meditatiemuziek voor huisdieren tegen vuurwerkstress

In dierenhotel Abdissenbosch in Landgraaf hebben ze een bijzondere manier om katten en honden tijdens de jaarwisseling te bedaren: meditatiemuziek.

Afval vuurwerk
Limburg geen koploper in vuurwerkcriminaliteit

Van 2014 tot en met 2018 zijn er in Limburg 162 vuurwerkmisdrijven geweest. Dat is relatief weinig in vergelijking met andere provincies.

stock jaarwisseling mist vuurwerk
Kans op zeer dichte mist rond de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling is er lokaal kans op dichte mist. De fijnstof van vuurwerk verergert dit. Daardoor kan het zicht in de nachtelijke uren ernstig beperkt zijn. Vuurwerk is mogelijk slecht te zien.

stock vuurwerk
Vuurwerkverkoop voor jaarwisseling van start

De verkoop van vuurwerk in de winkel gaat zaterdag van start. Mensen kunnen hun rotjes, vuurpijlen en ander vuurwerk voor de jaarwisseling aanschaffen.

ANP-367982296
Weinig vuurwerkvrije zones in Limburg

Hoewel het aantal gemeenten met vuurwerkvrije zones landelijk weer flink gegroeid is, zijn er nog steeds weinig vuurwerkvrije zones in Limburg te vinden.

Friese jongeren brengen mega-rollator netjes terug

De enorme rollator die onlangs is gestolen in Landgraaf, is zondag netjes teruggebracht door de Friese jongeren die het kunstwerk hadden ontvreemd. Ze deden dit als nieuwjaarsstunt.

Heldendaad: man redt kat Kenzo uit brandend huis

De 62-jarige bewoner van het huis in Maastricht waar tijdens nieuwjaarsnacht brand is uitgebroken, heeft een heldendaad verricht. Hij heeft de kat uit de brandende woning gered.

Alleen voor de dappersten: de nieuwjaarsduik

Op verschillende plekken in Limburg zijn dinsdag de traditionele nieuwjaarsduiken. Honderden mensen nemen hieraan deel.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten