Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarverslag L1: Positief resultaat van 1 miljoen euro

Geplaatst opdonderdag 4 mei 2017 - 11:56

L1 heeft vorig jaar een positief resultaat geboekt van ruim 1 miljoen euro.

In het donderdag verschenen jaarverslag 2016 zegt de directie dat de regionale Limburgse omroep er financieel goed voor staat, ondanks de overheidsbezuinigingen op de regionale omroepen. Die zijn dit jaar ingegaan.

Reserveringen
Twee jaar geleden zijn al reserveringen gedaan als voorbereiding op de bezuinigingen. Toen werd nog een verlies geleden van 6 ton.

Bezuiniging
De bezuinigingstaakstelling is nu al voor een groot deel ingevuld, zonder gedwongen gevolgen voor personeel en programmering. Dankzij kostenbesparingen en efficiency-maatregelen kon L1 vorig jaar een positief resultaat behalen van iets meer dan een miljoen euro.

2017
Deze trend zal ook dit jaar doorzetten, maar omdat de Limburgse omroep 1,5 miljoen euro minder krijgt van het Rijk zal het resultaat voor 2017 toch uitkomen op een tekort van 3 ton, zo is de verwachting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Tonnen verlies voor omroep L1 door eenmalige kosten
Regionale omroepen krijgen zendtijd op nationale zenders
Salaris L1-directeur niet in strijd met de regels
Fusie L1 en Omroep Brabant van de baan
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen