Thijs H. Mondriaan

Thijs H., de broedertwist en caravancrime: moordjaar 2019

De veelbesproken zaak van drievoudig moordenaar Thijs H. (28), een fatale broedertwist in Heerlen en een caravanmoord in Meerlo: kalenderjaar 2019 zorgde voor het nodige verdriet in Limburg.

Betaald voetbal Fortuna Sittard VVV-Venlo Roda JC Kerkrade MVV Maastricht jaaroverzicht
Het voetbaljaar 2019: Twaalf coaches in twaalf maanden

Tumultueuze derby's, geen play-offs, wél handhaving, een verjaagde clubeigenaar en een lading trainers die vertrekt: zó verging het VVV-Venlo, Fortuna Sittard, MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade in 2019.

En dan ben je nieuws: Anouk Huijs was Leraar van het Jaar

We naderen het einde van het jaar en dan begin je ook een beetje terug te blikken, bijvoorbeeld met mensen die dit jaar plots in de schijnwerpers kwamen te staan. Zondag gingen we langs bij Anouk Huijs.

ANP-402549201
Jaaroverzicht: Het beste Formule 1-jaar van Max Verstappen

Acht keer reed Max Verstappen dit seizoen naar het podium, drie keer stond hij op het hoogste treetje: de Limburger heeft zijn beste Formule 1-seizoen tot dusver achter de rug.

Overleden Limburgers 2019
Deze markante Limburgers overleden in 2019

Sommigen waren bekender dan anderen, maar allemaal hadden ze hun eigen verdiensten. Limburg raakte ook dit jaar weer wat markante persoonlijkheden kwijt.

Raaroverzicht 2019
Dit is het Raaroverzicht van 2019

Dag in dag uit brachten we de afgelopen 358 dagen weer het Limburgse nieuws. Soms was het grappig, soms was het schokkend, soms ronduit gruwelijk. De volgende tien verhalen sprongen er echt uit, en verdienen hun plek in het Raaroverzicht.

Pech
Jaaroverzicht 2019: de grootste pechvogels van het jaar

Het jaar is bijna ten einde. 2019 was een bewogen jaar, maar zal niet voor iedereen de boeken in gaan als een succesjaar.

Dit zijn de meest bekeken artikelen, video's en virals van 2018

De laatste uren van 2018 tikken langzaam weg. Het einde van het jaar is traditioneel gezien een tijd van terugkijken. Ook bij 1Limburg, want wat zijn de meest bekeken artikelen, video's en virals van 2018?

Limburgers maken muziek voor jaaroverzicht NOS

Het NOS Jaaroverzicht 2018 kent een forse Limburgse inbreng.

Raaroverzicht 2017: Prominenten, poep en dieren

Het afgelopen jaar verzamelden we op deze site weer talloze nieuwsberichten over ongelukken, misdaden, ambtelijke blunders en vermeldenswaardige uitspraken van min of meer bekende Limburgers. Het reguliere nieuwsgeweld. Maar soms was het nieuws wel heel raar. En dus goed voor het 1Limburg Raaroverzicht.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten