Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarlijks keramiekpotje voor Bonnefantenmuseum

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 10:23

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht krijgt voortaan jaarlijks 5000 euro om keramisch werk van Nederlandse kunstenaars aan te schaffen.

Het geld komt van de Stichting Van Achterbergh-Domhof die met de erfenis van kunstenaar en verzamelaar Jacob van Achterbergh de keramiekkunst ondersteunt.

Bijzondere band
In het Bonnefanten is tot eind januari nog een tentoonstelling te zien met keramishe kunst. Volgens directeur Stijn Huijts heeft het museum in keramiekstad Maastricht een bijzondere band met het materiaal, ook omdat het is gebouwd op het terrein van de voormalige aardewerkfabriek Societé Ceramique.

Met de eerste bijdrage heeft het museum een kunstwerk van de Maastrichtse beeldhouwer Han van Wetering gekocht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Tentoonstelling over keramiek in Bonnefantenmuseum
ANP
Bezoekers Pinkpop gratis naar Pinkpop-up Museum
Dure Rembrandts niet naar Bonnefantenmuseum
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen