Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaar van de Mijnen krijgt een vervolg

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 20:45

De organisatie van het Jaar van de Mijnen heeft ruim twee ton overgehouden. Het geld wordt gebruikt voor een vervolg.

Daarin komt ook weer ruimte voor kleine initiatieven van onderop. Heerlen werkt in samenspraak met de provincie al aan een programma voor de komende drie jaar.

350 activiteiten
Anders dan het themajaar, dat was gefocust op de geschiedenis van de mijnen en mijnwerkers, is het vervolg gericht op de toekomst en identiteit van de voormalige mijnstreek.

Wel krijgen verenigingen en individuele inwoners weer de kans om met kleinschalige en grotere intiatieven te komen. Die aanpak was succesvol. Er zijn 350 activiteiten geweest, terwijl op zo’n 100 was gerekend.

Financieel
Volgens directeur Marc Jetten is het positieve resultaat van het Jaar van de Mijnen het gevolg van het niet of gedeeltelijk niet doorgaan van enkele programma-onderdelen en een goede financiële huishouding.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Glaspaleis Schunck in Heerlen
Eerste van twaalf Duidingen-demonstraties in Heerlen
Extra-extra concert Carboon ook uitverkocht
Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Video: kookboek vol koempelkost op komst
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen